steksz

Rossz pénz, elvész... Szubjektív válogatás a régmúlt és napjaink legérdekesebb pénzügyi eseteiből. A legnagyobb csalóktól a legkisebb ötletekig.

Portfolio

Kérdezz!

Minden kérdést és véleményt szívesen veszek. ecoblog555@gmail.com

Nyílt levél: gyémánt piramisjáték, máshol büntetik, nálunk legális?

2010.02.04. 18:19 Terrier

Tisztelt Pszáf és tisztelt rendőrség!
 
Egyre népszerűbb Magyarországon egy piramisjáték, melynek lényege megegyezik a Dt Diamond néven elhíresült és végül 2004-ben lekapcsolt csalás sorozattal.
A Canadian Diamon Traders (CDT) rendszer a társadalom kevésbé képzett tagjaira koncentrál, kisebb összeggel, akár 120 dollárral is be lehet szállni már az üzletbe. A rendszer a piramisjáték összes kellékét magán viseli. Egy értékesnek mondott, de valóságban eladhatatlan mákszemnyi gyémánt értékesítése után fizet magas jutalékot, mindig az új tagok befizetéséből átcsoportosítva a pénzt.
Az internet magyar szeglete is tele van a pilótajátékosokkal, a google a cdt+gyémánt kivejezésekre majdnem 3000 találatot ad ki, melynek jelentős része beszervezési ajánlat a pilótajátékba.
 
A konkrét CDT gyémánt piramisjátékot külföldön büntetik, Ausztráliában külön közleményben hívják fel a figyelmet erre a piramisjátékra a kormányzati szervek, jelentős büntetési tételt kilátásba helyezve a résztvevőknek.
 
Magyarországon nem hallottam hasonlóról. Miért nem? Csak nem legalizálták a pilótajátékot? Lemaradtam volna valamiről?
 
Mellékletek:
Az ausztrál közlemény a csalásról: 1, 2
 
várom válaszukat
 
üdv

Steksz Blog
 

utóirat: célom ezzel a levéllel véletlenül sem a szerencsétlen beszervezettek megbüntettetése, hanem a lavina megállítása.

34 komment

Címkék: piramisjáték gyémánt cdt nyíltlevél portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://steksz.blog.hu/api/trackback/id/tr51729882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mlmjoc 2010.02.16. 12:39:46

Komoly a csávó!:D:D
Bizonyítékok hol vannak?
Tudsz mutatni hamis gyémántot?
Tudsz mutatni ki nem fizetett fizetéseket?

:):) Várjuk a konkrétumokat!!!

Vagy ez is csak buszon hallott információk alapján indult?:D

Igaza van, komoly tárgyalási alap!:):)

istdem 2010.02.17. 13:39:48

Javasolnám a blog írójának nézzen körül az MLM típusú munkáknak(YessPlus,DXN,Pentax stb) azok is piramis alapúak. Nem korrekt csak egyet kiemelni, vagy az író valamelyikben érdekelt és azért gyalázkodik a többivel.

istdem 2010.02.17. 14:38:58

Röhejes a dolog a PROVIENTEL aki 200% kamattal ad kölcsönt és van egy uzsorakamat törvény is a fene se foglalkozik, akkor ilyen apróságokon lovagolunk.

Terrier · http://steksz.blog.hu/ 2010.02.17. 18:03:48

@istdem:
AZ mlm nem= a piramisjátékkal. Nem kétlem hogy van még piramisjáték Mo-on, sor fog azokra is kerülni. De egy használható termék mlm módszerrel történő értékesítése nem elítélendő.

Mlmjoc 2010.02.17. 22:12:43

A link teljesen Korrekt! Köszönjük!

A provident is érdekes dolog. Nem tudtam, hogy van uzsorakamat törvény, és nem tudom mit mond ki. Nem értek hozzá:)
Viszont nem rég olvastam egy cikkben talán haszon magazin vagy nem tudom már, csak a lényeg, hogy az ilyen hitelt felvevőknek kb 5-10% vette fel megélhetésre. Úgy gondolom ha valaki laptop vásárlásra vesz fel 200%-os kamattal hitelt szerintem megérdemli. Vagy egyetemen felveszi a diák hitelt és abból megy nyaralni. AZ ilyenre én azt mondom, hogy fizesse.
Aki viszont tényleg megélhetésre vette fel, azt sajnálom és megértem őket de azzal nem sokra mennek.
AZ 5-10% a cikk szerint. Ha az hazudott, akkor én is:)

istdem 2010.02.19. 08:30:08

Nem tartom tisztességesnek a blog írójától hogy nem meri felvállalni a kilétét az ilyesmiért de a rendörség ki tudja deríteni ezt is és sok Ptk paragrafust sért meg. Személyesen úgy érzem a piramisjáték, MLM, befektetés témakörökben nem túl tiszta a fogalmak értelmezése. A fenti link világosan elmagyarázza több hatóság álláspontját ezekről.

powerball61 2010.02.21. 10:46:57

@Terrier: Kedves terrier az utazás és a turizmus mióta nem használható termék? Nagyobb üzlet mint a wellness és az egészség. Vagy legalább ugyan olyan.
Vagy tévednék?

Terrier · http://steksz.blog.hu/ 2010.02.22. 01:31:16

@powerball61:
Az utazás szolgáltatás, és mint ilyen tökéletesen alkalmas álcának. Pl:
Icus fordász a legjobb, mindenkinek 8 rugóért vág hajat, de lépj be a klubba és elintézem hogy neked csak egy ezres legyen. a tagsági díj 10 ezer és ha hozol még tagot visszaosztunk neked ötezret, meg annak aki téged hozott még kétezret.

istdem 2010.02.22. 09:04:59

Tisztelt Blogger Úr!
Az eredeti témától látom eltért mert sikamlós területre lépett és így más célpontokat keres.

Mlmjoc 2010.02.22. 16:54:44

Valamelyik nagyokos azt írta, hogy a TVI honlapján nem találja azt az 55.000 szállodát, amiből vállogathat. persze hogy nem, de egy külső embernek mi köze hozzá? Regisztrál valaki, és a webirodában fent van minden szálloda!
Cipruson van az emberek pénze?
A libagyilkos Bajnainak hol van? Cipruson. Őt nem jelenti fel adócsalásért?

istdem 2010.02.27. 09:09:25

Tisztelt bloggerek!
Nagyon elhalgattak a téma feszegetésében vagy féltik az irhájukat mert félnek a jogi következményetől.

Mlmjoc 2010.03.08. 11:47:18

@istdem:
Hát jó hogy elhalgatnak! Hisz SUNYI banda!
Az ügy lezártával indul vissza a feljelentés rágalmazásért többek között!
További jó szórakozást!:D

mókocska 2010.03.10. 22:10:09

Úgy látszik, csak egyetlen egy ember nem tudja, hogy minden piramis, hálózat és MLM ! Piramis rendszerben működnek a nagyvállalatok: vezér - vez.helyettes - főoszt.vez. - osztvez. - csop.vez. - kishangya. Atyavilág ! Ez egy piramis ! Most mi lesz ? A fentieket valóban illegálisnak gondolod ? MLM-ben, hálózatban eszel, tankolsz, nyaralsz.
Ne keverd a fogalmakat, éppen ezért van pejoratív értelme a hálózat szónak, amit Te igencsak félre értesz. Az MLM tök jó! Van akinek bejön, s van, akinek nem. Vannak olyan rendszerek, amelyek kifejezetten korrektek az alsókkal szemben. Alkuszok cégek, brókerek is dolgoznak ilyen struktúrában, rendszerekben, hivatalos PSZÁF-engedéllyel. Ez egy (nálunk) új értékestési forma, amely egyébként igen motiváló és egyre több területen alkalmazzák.

szaszalino 2010.03.12. 20:01:08

...szóval sorolhatnám a végtelenségig!
K E Z D Ő Ő Ő Ő Ő Ő D I K !!!
:)

csakNorris 2010.03.13. 22:00:09

Csak tudnám hogy ki az a bunkó ember aki ezt a feljelentést tette. Akkor feljelenthetné akármelyik gyárat hisz mind piramis rendszerű! Legalul vannak a munkások fölötte a csoportvezetők, felettük a felső vezetők és a legtetején igazgatók, vezérigazgató! No akkor ezek mik is? Hát piramisok! akkor ezek ellen miért nem vizsgálódnak. Azért mert attól tartok, hogy ezt valamelyik okos utazási iroda vagy MLM vezető a ludas mert nem bírják elviselni hogy van náluk jobb utazási lehetőség, az MLM rendszernél pedig jobb a ciklikus rendszer. Érdekes 150 ország van benne. Mindenütt működik. Magyar országon a hülye bunkó hiénák ha nem az ő zsebük töltődik, (csak tudnám miért nem lépnek be?) akkor azonnal rohannak a Pszáfhoz. Mindkét cégnél van termék. A CDT-nél fél karátos gyémánt 500 e Ft. értékben és keményen adózunk érte hisz addig meg se kapjuk amig az adót ki nem fizettük. A TVI-nél klub tagságot vásárolunk amivel azoknál a partnercégeknél akik benne vannak kedvezményes szolgáltatásokat veszünk igénybe. Tehát van termék és nem abból a 60.000ből van a kifizetés mint ahogy mondják hisz még azt is visza adják. Ez csak előleg a kupon vásárlásra. De pihent agyuak ezt úgysem értik. Lényeg mindkettő mögött van termék tehát nem PIRAMIS főleg nem PILÓTAJÁTÉK!

szaszalino 2010.03.13. 23:11:26

@csakNorris:

Elsősorban a károsultak a feljelentők, akik hiába várták idáig a cuccost, meg a zsetont, de nem akaródzik megjönni (ahogyan a cikkekben, és a híradóban is említik)

csakNorris 2010.03.15. 19:53:27

@szaszalino: Ha szétnéznél egy kicsit jobban van Gyémántgyűjtők klubja, itt azok az emberek vannak akik már megkapták a gyémántjaikat nem is egyet hanem többet. Tehát nincsenek károsultak, márcsak azért se mert az igaz hogy kicsit lassu a rendszer mert aki elinditotta elfelejtette elmondani, az alattuk levőknek, hogy van egy gyorsitó sáv de mire ez kiderült már 4000-ren voltak benne és ennyi ember már nem tudott részt venni benne, ezért lassub. De amikor kijut valaki megkapja a gyémántját. Ha nem hoz be senkit 1 évig vissza adják a pénzét vagy kap egy kis gyémántot választhat. Sőt 2x akkor is kiengedi a rendszer és ez csak utána következik be, mert ad kölcsön embert attól akinek több van mint 2 fő.

szaszalino 2010.03.15. 22:37:41

@csakNorris: Nem láttam ilyen klubot, de még egy ember sem mutatta itt be a gyémántját.

dz8xpy 2010.03.18. 12:11:39

@szaszalino:
Igazad van, én is csak olyan embert láttam, aki 'hallott' róla. Persze amikor feltettem 1-2 keresztkérdést, agresszív választ kaptam.
És persze azok védik (néha eléggé vehemensen) még mindig a céget, akik esetleg többször 120 dolcsival vannak benne, és vissza akarják szerezni a befektetést.
A 'normális' MLM-nél van lehetőség belépés nélkül is terméket venni. (nehogy valaki azt mondja, hogy itt is, hiszen a 120 zöldhasúért nem kapok 'külsősként' egy brillt...)

dz8xpy 2010.03.18. 12:19:15

@csakNorris:
Sajnos az érvelésed itt nem logikus, hiszen ha belépsz egy gyárba, nem kell befizetned mondjuk 100 Eurót. És csak 1 havi munkádat teszed bele, de ez a fizetéskor újra indul, érted?
Én is voltam ám ilyen 'bemutatón'.Az előadást tartó emberkének mondtam, hogy furcsának találom, hogy a CDT nagyker ár alatt adja a gyémántot, mivel így nincs reklámköltség. Ad továbbá kápét is, a reklámköltséget szétosztandó. Ez nem logikus. Erre csak azt mondta, hogy őt nem zavarja, ha 2x kap pénzt.
Gratulálok!

carl badog 2010.03.21. 12:54:43

@csakNorris: Hogy lehet ilyen baromságot állítani, hogy a gyár is piramisjáték. Ott meghatározott összegért a munkádat adod el szabályozott körülmények között. Értékesebb munkáért többet fizetnek.

diamondagi 2010.05.10. 17:14:13

@carl badog:

Hát íííííígyy !!!! Lerajzoltam, hogy teljesen világos legyen....!

Lerajzolom, hogy jobban szemléltessem a dolgot...

Tehát a csúcson ott vannak az...

Igazgató

/\

Főkönyvelő, Főosztályvezető

/ \

Művezető, Műszakvezető, Osztályvezető,

/ \

Csoportvezetők, megbízott csoportvezetők

/ \

Dolgozók. dolgozók, dolgozók, dolgozók,

Nicsa....csak nem egy piramis ????!!!

Had kérdezzem már meg, Te melyik csoportba tartozol...?

Te ugyanannyit dolgozol, és keresel, mint a vezetőid...?

A vezetőid mind azért dolgoznak, hogy te az ő beosztásukba kerülhessél ???

Ugyanannyi jutalmat kapsz mint ők ???

Had kérdezzek már valamit...

Miért akarod te a főnököd üzletét, és karrierjét építeni a sajátod helyett???

Miért más zsebelje be a jutalmakat, és a nagy fizetést helyetted ???

Neked nem jönne jól az a pénz, amit a főnökeid zsebre raknak???

Miért mások gazdagodjanak meg TE munkádból ??? Miét nem te gazdagszol a saját munkádból???

Nem szeretnél inkább olyan helyen dolgozni, ahol...

...Nem kell reggel korán a munkahelyre rohanni...?

...Ahol a saját üzletedet, és karrieredet építheted...?

...Ahol akár többet is kereshetsz a vezetőidnél...?

...Ahol a munkádból TE saját magad gazdagodhatsz meg...?

Ebben az üzletben mindenki olyan arányban részesedik az anyagiakból, amennyit dolgozik. itt a vezetők mind azért dolgoznak, hogy TE egyre fentebb kerülj a ranglétrán, ez az ő érdekük is, és ezzel téged is segít. Itt egymásra vagyunk utalva, ez csapatmunka. Itt mindenki segít mindenkinek.

Egy idő után már elérhetsz olyan passzív jövedelmet, amikor már akkor is jön a pénzed, ha éppen alszol, vagy nyaralsz a Kanári szigeteken, vagy éppen a gyerekeiddel játszol...

A mostani fizetésedből hol tehetnéd meg ez ???

Na ezen kell egy kicsit elgondolkodni, és utána véleményeket irni.

Szia Ági

diamondagi 2010.05.10. 17:20:58

Bocs az elirásért:
A csúcson ott van az...

Igazgató

/\

Főkönyvelő, Főosztályvezető

/\

Művezető, Műszakvezető, Osztályvezető,

/\

Csoportvezető, megbízott csoportvezető

/\

Dolgozók. dolgozók, dolgozók, dolgozók, dolgozók

Ni csak !!! Csak nem egy piramis ??? ....

Kár hogy nem úgy adja vissza, ahogy lerajzoltam, úgy érdekesebb volt, de így is érzékelteti a lényeget. Ugye látja mindenki ???

Sziasztok Ági

Pyramid scheme = rip-off 2010.05.10. 22:41:55

Agi, kegyetlen marhasagot irtal le. Ha elmesz dolgozni valahova, ott a munkad maga a szolgaltatas, es a letrehozott ertekednek a piaci arat kapod meg fizeteskent. Az, hogy ez hierarchikusan mukodik, az a hatekonysag miatt van. Mert mit gondoltal, a dolgozok maguk tudni fogjak mibol mennyit kell csinalni? Ok be vannak osztva reszlegekbe, aminek a mukodeset valakinek koordinalnia kell, majd az egesz rendszert valakinek latnia kell felulrol, hogy vilagos legyen mibol ki mennyit termel.
Viszont ez a CDT azert egy atveres, mert a "munkaddal" nem hozol letre erteket. Az, hogy beszervezel masokat az nem termelomunka, vagyis ezert nem kaphatsz penzt. A tagok belepesi dijai vannak egyedul ebben a rendszerben, ami matematikailag lehetetlenne teszi hogy tobb penzt kapj mint amit befizettel.

Reactor 2017.05.10. 16:45:17

@mókocska: @diamondagi: A részvénytársaság rohadtul nem piramis, és pont a rengeteg részvényes miatt nem az. Oda kellett volna figyelni közgazdaságtan órán, nem az okostelefont pöntyörgetni, akkor most nem írtatok volna orbitális baromságokat.
süti beállítások módosítása