steksz

Rossz pénz, elvész... Szubjektív válogatás a régmúlt és napjaink legérdekesebb pénzügyi eseteiből. A legnagyobb csalóktól a legkisebb ötletekig.

Portfolio

Kérdezz!

Minden kérdést és véleményt szívesen veszek. ecoblog555@gmail.com

Személyi kölcsön

2009.12.26. 14:12 Terrier

 
Melyik bankból, mennyi idő, Ft vagy deviza, ki kaphat?
 

A legegyszerűbb hitelfajták egyike. Nem kell ingatlanfedezet, csak egy jövedelem.

A személyi kölcsönnél a banknak nincs semmi fedezete, így az igénylő személyét vizsgálja meg. Elsősorban a jövedelemre koncentrál, minél biztosabb hogy lehet hosszútávon számítani a jövedelemre, annál nagyobb a hitel esélye.


 

Nem kell hozzá sok papírt összeszedni, ki kell tölteni egy igénylőlapot, bankszámlakivonat és munkáltatói igazolás kell még hozzá, pár okmánymásolat és a közüzemi számlák.


 

A bank a fizetőképességre fog koncentrálni. Reális esélye annak van, aki bankszámlára kapja a jövedelmét, már legalább egy éve ugyanott dolgozik, és 100e nettó felett visz havonta haza. Fontos még hogy ne legyen meglévő hitele az igénylőnek, se túl sok gyereke és 25 és 60 év között legyen. Zene felül minél nagyobb cégnél dolgozunk, annál biztosabbnak fogja látni a bank az állásunkat.


 

Mivel nincs költsége a személyi kölcsön igénylésének, több bankban is megfuttathatjuk ha bizonytalanok vagyunk, az elutasítási arány ugyanis jellemzően 50 százalék feletti.


 

Személyi kölcsön esetében Forint alapút válasszunk, ugyanis a hitel futamideje egy jelzáloghitelhez képest rövid, a kamat meg magas, így hiba választunk devizaalapút, a havi törlesztőnket ez alig csökkenti, viszont devizahitelnél árfolyamkockázatot futunk.


 

Személyi kölcsön vonalon a BB, a Citibank, a Raifeisen, az Erste és az Unicredit komolyabb szereplő, ezeket a bankokat érdemes felkeresni. Mivel ez egy drágább hitelfajta – ugyanis nincs biztosíték mint az ingatlanfedezetes hitelnél – 20 százalék alatti thm már kifejezetten jónak számít.


 

Ha megvan a pozitív eredmény, akkor elég bemenni a bankba aláírni a szerződést, esetleg ha nagyobb összegű a kölcsön még közjegyzőhöz is el kel ugrani. Átlagosan 3-4 nap alatt elintézhető egy személyi kölcsön.


 

Mivel a személyi kölcsön drágább hitelfajta érdemes óvatosan bánni vele, hiszen sok kamatot kell visszafizetni a banknak, ha meg nem fizetünk időben (90 napig csúszunk minimálbérnél nagyobb összeggel) a bár listán találhatjuk magunkat. Érdemes tehát nem túlvállalnunk magunkat, illetve ha pénzhez jutunk gyorsan előtörleszteni.

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://steksz.blog.hu/api/trackback/id/tr81624057

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A MÁSODIK kutyavásár | Újra ingyen repülőjegy új Malév-Citibank hitelkártyához 2010.05.02. 23:20:22

"Egyszer volt Budán kutyavásár." Tartja a mondás. Volt aki kihasználta, volt aki apró betűket keresett. Egy biztos, 2009-ben ingyen utazhatott sok ember, aki a Malév-Citibank hitelkártyát igényelt. Az ingyenes repjegy mítosza a fapados légitá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása