steksz

Rossz pénz, elvész... Szubjektív válogatás a régmúlt és napjaink legérdekesebb pénzügyi eseteiből. A legnagyobb csalóktól a legkisebb ötletekig.

Portfolio

Kérdezz!

Minden kérdést és véleményt szívesen veszek. ecoblog555@gmail.com

Mamák támasztják fel a gyémánt pilótajátékot - CDT

2010.01.29. 22:39 Terrier

Hat éve a gazdagokat húztak le a gyémántokkal, most ugyanezzel a módszerrel háziasszonyok nyomulnak tömegesen egymás között.

Korábban a leggazdagabbakat célozta furmányos pilótajátékával Tencz János és Leinemann (Sciennet) Zsolt. A Akkor börtön lett a vége. A módszer mit sem változott.

A konstrukció lényege, hogy be kell fizetni 120 dollárt vagy ennek többszörösét, bepalizni fél év alatt még legalább két szerencsétlent, és máris itt a Kánaán. Elég a pénzfa alá állni a köténykével és lehet költekezni. Biztosítékként kapnak egy gombostűfejnyi gyémántot valamikor a ködös jövőben futárral a CDT nevű cégtől. Varázsszó még Kanada, a közjegyző és a gyémántbevizsgáló minőség tanúsító cég.

 

Mert ez a CDT nevű kanadai cég Kanadában és Indiában gyémántbányákat üzemeltet, és 2004-ben a úgy döntöttek, hogy a kisembernek is részesedést ajánlanak ebből a fantasztikus üzletből. A tagbeléptető rendszert maga Howard David Marks kanadai közjegyző felügyeli, a gyémántokat pedig egyenesen a Gem Scan International Inc értékbecslő cég tanúsítványával látják el.

Van valaki, akinek akár Howard David Marks, akár a Gem Scan International neve mond valamit?

 

Az interneten több mint ezer magyar oldal hirdeti ezt a káprázatos lehetőséget, főleg naiv otthon ülő anyukák és nagymamák akarnak „könnyen, gyorsan, kevés munkával és biztosan” meggazdagodni.

 

Mivel mindenki sejti hogy ez piramisjáték, a lelkes részvevők tagadásokkal indítanak. Vegyük sorban ezeket a tagadásokat, kiegészítve a cáfolat cáfolatával.

 

David Marks és a Gem Scan International.

Az én hibám, de egy kanadaiközjegyzőt sem ismerek Így hogy mit csinál vagy nem csinál David Marks és valójában létezik e egyáltalán, az gyakorlatilag leellenőrizhetetlen. A Gem Scan International pedig lehet hogy a gyémánt-business alapos ismerőinek mond valamit, de ilyenből Magyarországon nem sok akad. Főleg nem a szerencsétlen, bepalizott mameszok között.

 

De lássuk a konkrét állításokat a honlapokról:

 

Nem piramisjáték, mert nem fentről lefelé épül, hanem magam mellé szervezem be a többi részt vevőt, hisz „Amikor a vízszintes nyolcas sor betölt, akkor kettéválik a mátrix és a gép, a beprogramozott szabályok alapján két mátrixba választja szét a tagokat.”

Költő veszett el a lelkes piramisjátékosban. Ott látom lelki szemeim előtt ahogy kettéválik a mátrix, majd a beprogramozott gép kihúzza a nyerőszámokat, Tribuszerné pedig felkiált: Bingó.

A piramisjátéknak nem a piramis alakzat a lényege, hanem hogy az új beszállók pénzéből fizetik ki a régiek jutalékát.

 

A gyémántmamik szerint feltétele még a pilótajátéknak a „magas összegű csatlakozási díj”, náluk pedig csak 120 usd a beugró. Akkor ez nem pilóta.

Dehogynem, ez a kispénzű szerencsétlenekre specializálódott pilóta, mint anno a Magad Uram.

 

„Általában nem, vagy egyértelműen nem akkora ellenértéket kap a jelölt, mint a belépési díj pl: klubtagság, információs csomag.”

Akkor a 120 usd mi, adomány a vöröskeresztnek?

 

Nincs "használható" termék Van használható termék, vagyis a gyémánt. Ha valakinek nem felel meg a termék, nem fog csatlakozni.

És mire fogja használni a terméket, a gombostűfej nagyságú értéktelen gyémántot. Gyújtósnak kevés, megenni nem lehet...

 

„Lényegében nem történik valós gazdasági tevékenység. A hálózat célja nem a termék értékesítés és forgalom létrehozása (ha mégis, akkor az a látszat fenntartásáért van). A hálózat célja éppen az értékesítés, vagyis a gyémántok eladása, más céllal nem kell embereket csatlakoztatni, csak akkor, ha az illető akarja is a gyémántot.”

Ha viszont így állunk, akkor ez csupán az évszázad legrosszabb üzlete. Sok pénzért megvásárolom a nagy büdös semmit. Nálam fehér és lila színű kavicsokat lehet megvenni 110 dollárért. Ide írjon aki regisztrálni akar.

 

„A hangsúly az új emberek beléptetésén van Természetes, hogy akkor lesz valamiből hálózat, ha folyamatosan bővül, egyébként nem beszélhetünk hálózatról, de a bővüléssel növekszik az eladások száma is, mindig több és több gyémánt kerül eladásra. Ha valakinek van pénze, vehet gyémántot az automata programon kívül is bármikor, azért nem kell belépni a rendszerbe. A cég gyémántjai és ékszerei mindenki rendelkezésére állnak, a cég nem mondja azt, hogy csak az vehet, aki csatlakozik a rendszerhez. A rendszer azok részére van, akik reklám tevékenységgel, vagyis továbbajánlással szeretnének pénzt keresni és gyémánthoz jutni.”

Ez is kamu, valójában egy giga hálózat épül, ami csak addig működőképes amíg többen szállnak be mint ki. Aki jóval több pénzt hozott a rendszerbe mint amennyit maga beletett az jól járt, mint általában a piramisjátékok első beszállói.

 

„Az új belépők belépési díja "tartja el" a hálózatot Itt nem az új belépők díja tartja el a hálózatot, hanem a gyémánt, amit természetesen árréssel ad el a cég.”

Zöld és sárga kavicsokat is szívesen adok el megfelelő árrésem közbeiktatásával.

 

A CDT-nél van termék, ugyanis a pilótajátékok lényege hogy nincs termék, de itt a cégnek: „terméke van, mégpedig saját terméke, még csak nem is a másét forgalmazza, maga "gyártja", vagyis bányássza, saját bányájában. És joga van neki eladni a saját termékét, éppen úgy mint másnak a legyártott vitaminját. Hogy az egész világon forgalmazhassa a gyémántjait, készített hozzá egy automata programot, ami lehetővé teszi mindenki részére hogy gyémántot vegyen, a cég részére pedig hogy sok gyémántot eladjon. Amikor befizetjük az első 120 dollárt, abban 20 dollár a regisztrációs díj, a 100 dollár már előfizetés a gyémánt utalványra, tehát ha valaki kiszállna még az első körből, kapna egy kis gombostűfej nagyságú gyémántot a pénzéért, mert ő már előfizetett a gyémántra. Minden ciklus vége valójában egy eladást jelent, a cég így is hívja: "sales", vagyis eladás, értékesítés. Éppen ezért vagyunk kötelesek átvenni a gyémántot, mert mi azt megvettük, azzal hogy kifutottunk egy ciklusból. Ha nem küldenék a gyémántot, akkor lenne pilótajáték. Csak egyesek részére szokatlan ez az automata program és mint minden újat, nehezen fogadják el.”

Saját farkába harap a kígyó, palizz be sok más embert és kapsz jutalékot. Nem paliztál be senkit? Kapsz egy gombostűfejnyi gyémántot.

Szerintem akkora kamu ez az egész, hogy még a gombostűfejnyi gyémántot sem fogják megkapni a szerencsétlenek. De tételezzük fel hogy megkapják. Mit fognak csinálni vele? Kiutaznak Tel-Avivba hogy a gyémánttőzsdén értékesítsék a szennyezett, ipari, poratka méretű gyémántjukat? Egy termék annyit ér, amennyit megadnak érte. Kell valakinek poratka méretű gyémánt 120 dollárért?

 

„Van még egy változata a pilótajátéknak, ez a termékes pilótajáték. Vagyis, amikor

a cég csak akkor hajlandó eladni a terméket a vevőnek, ha csatlakozik a rendszerhez. A CDT gyémántjait viszont bárki bármikor megveheti, minden egyéb feltétel nélkül.”

Ez meg szimplán akkora marhaság,, amit csak magyar politikus találhatott ki. A legelső hasonló próbálkozás a holland tulipánhagymákról szólt. A gyémánt csak arra szolgál hogy be lehessen mögé bújni, ha valaki gyémántot akar venni, akkor mennyen el az ékszerészhez.

 

„Előfordul, hogy cég nem is létezik. A cég létezik, személyesen is fel lehet őket keresni, már voltak is náluk Kanadában élő magyarok.”

A Tribu Bt is létezett..

 

„A pénzt az újonnan beléptetett emberek közvetlenül a felettük elhelyezkedőknek küldik. A pénzt a cég számlájára kell utalni, a JP Morgan Bankon keresztül.”

A JP Morgen egy nagy amerikai bank, mint pl nálunk az OTP. Számlát bárki vezethet náluk, még akár Tribuszerné vagy Charles Ponzi is.


„Vágytál valaha anyagi függetlenségre? Szeretnél kiszállni a mókuskerékből? Eleged van a feletteseidből, főnökeidből? Igazi családbarát online jövedelem-forrást keresel? Otthonodból irányítható online munkát keresel? Jó hírem van! Megtaláltad! A gyémánt üzlet Neked szól! Hihetetlen, de igaz...A gyémánt ma már nem csak a "kiváltságosok" üzlete! Mindenkinek adott a lehetőség, hogy egy minimális induló "tőkével" gyémánt-milliomos lehessen, és megalapozza saját és szerettei anyagi függetlenségét.”

Hurrá. Ez kell nekem is. És szerintem mindez velem is megtörténhet, amint a hónap második keddje tizenötödikére esik.

 

Végezetül még egy gyöngyszem:

„A beszervezhető tagok száma korlátlan, végtelen láncot alkothatnak kiképzett és motivált tagok tagjainak a tagjai….. Amint már tudjuk, nem végtelen láncról van szó és nem is láncszerűen épül a rendszer. Nem is motivált és teledumált tagok viszik tovább, hanem bárki, aki online módon tud működni, mindenféle motiválás nélkül.”

Ez a mondat annyira szép hogy el is hiszem, ez nem végtelen lánc. Csak az emberek ostobasága végtelen.

 

Két dolgot nem értek csak:

Több mint egy éve terjed a vírus.

Hol van a rendőrség?

Hol van a pszáf?

 

Aki szörnyülködni akar az emberi ostobaságon annak pár link a legjobbak közül.

A többség nevét, fényképét és telefonszámát is adja ehhez a nagy népi átveréshez.

 

Személyes kedvencem ez a blogtárs, amin az átvertek kicsattanó örömmel az arcukon mutogatják az értéktelen tanúsítványaikat.

 

 

noioldalak, wellness-bea, gyemantuzletonline, gyemantbusiness, wellness-eva, sandorerzsebet.

 

146 komment

Címkék: piramisjáték csalás gyémánt cdt portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://steksz.blog.hu/api/trackback/id/tr891713712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kállai Eva · http://www.international-webwork.com/onlinejob.php 2010.02.13. 00:30:53

@szaszalino:
OK fiuk vagy lányok, ha meg alakulna, klub ti lesztek az elsők, akiket értesíteni fogok.
De lenne egyetlen kérésem, ha lehet egy kicsit kulturáltabban beszélgetni, igaz írtátok, hogy lehet nem is nő vagyok, de a nevemből szerintem kiderül.
Nem álnevet használok és az elérhetőségeim sem titkosak.
Egy növel meg nem illik így beszélni, főleg hogy nem is ismertek.
Köszönöm

Kállai Eva · http://www.international-webwork.com/onlinejob.php 2010.02.13. 01:05:38

@steps2010:
Kedves steps2010
Abból amit írsz gondolom te ismersz vagy talán épp az vagy akiről beszélsz .
A harcostársam, aki külföldre utazott dolgozni, ugyan úgy tudott dolgozni az interneten, mint én vagy bárki más.
A hátbatámadás az Ö szavajárása, és hogy elvettem az üzlete 75% -át , valamit biztosan nem jól tudsz .
Amikor kiment tudott a TVI -röl Ö nem látott benne fantáziát, sőt kifejezetten ellenezte.
Fel lett híva a figyelme arra, hogy esetleg akikkel a gyémántba együtt dolgozik, azok látnak benne és talán érdekli is az üzlet őket, akkor kihez fognak csatlakozni.
Hozzám az illető személytől egyetlen egy munkatárs csatlakozott, az viszont nem75% .
Abban igazad van, hogy vannak helyesírási hibáim, nem magyarul tanultam, mint esetleg te, de persze ez nem mentség, ez van, bevállalom.
Ha valaki ezért elítél, tegye szuverén joga.
Én önszorgalomból meg anyukám törődő gondoskodásának köszönhetően tanultam meg magyarul írni, olvasni.
Nem vagyok egyedül, aki otthon gyerekkorában magyarul beszélt, de az iskolában más nyelven volt kénytelen, mert nem volt más. így egyik nyelvet sem tudta tökéletesen elsajátítani, neked szerencséd van, hogy nem kellet ezt az érzést érezned, én meg már túl vagyok rajta.
E miatt sokaknak sajnos mai napig kisebbség érzete van, hát nekem, nincs, aki ismer, mint ember tudja, milyen vagyok enni nekem elég.
Szerintem a becsületnek nem feltétlen a helyesírás az alap mércéje, de ha nálad igen akkor ez van.
A word-nek meg ki kellene rendesen javítani, de nem mindig teszi, azért most ki a hibás.
Ha hosszú, amit írok, akkor ne egyszerre olvasd el, ha meg nem áttekinthető, akkor járj gyakrabban blogokra .
Nem vágyom címlapra és nem a magyar helyesírás az erőségem, de a nevemet le tudom írni és vállalom is a felelősséget, azért amit leírok.
Továbbra is ki tartok a mellet, hogy aki nem meri vállalni a nevét az egy gyáva alak aki, elbújik az internet mögé, mert ott bármit tehet névtelenül és általában a való életben ezek a személyek kis visszahúzódó nyuszik.
De a neten persze nagyon vagányak, névtelenül bármit lehet.

vasököl1 2010.02.13. 07:14:11

Üdvözlöm a nagy magyar becsületesség szószólóit:szaszalinot meg a többieket...

Milyen felemelő látni, hogy ennyire szíveteken viselitek sok ismeretlen honfitársatok sorsát.
Hurrá!- előkerültek Magyarország Teréz anyái, és boldogok lehetünk, hogy nemcsak egy van belőle.
Ti ne beszéljetek itt tisztességes munkáról, mert ha volna nektek, akkor nem foglalkoznátok ilyen piszlicsáré dolgokkal.
Ehelyett, ha már ennyire fontos nektek a sok nagymama tisztességes keresete, menjetek el szociális munkásnak másodállásban és ott agitáljatok!!!
Mint tudjátok ez a tisztességes, becsületes munka nagyon jól jövedelmez, és ez talán megfelelne nektek, akik unalmukban olyan dolgokkal foglalkoznak amihez az égvilágon semmi közük.
Egy jó magyar közmondással zárom soraimat, a fenti hangnemnek megfelelően: FOGADATLAN PRÓKÁTORNAK SZAR A FIZETÉSE!!!!!

Andreas SE 2010.02.13. 07:37:22

Sajnos az én magyar tudásom nem olyan magasszintü mint például szaszalinoé, de azért szeretném megtudni Terriertől melyik MLM vállalatban szerzett keserü tapasztalata tüzeli erre a keresztes háborúra. Mi az ami a bepalizott mameszok védő angyalává tesz? Én 40 éve nyugati kapitalizmusban élek, mint vállalkozó. 20 éve tanulmányozom az MLM-et, vagy Network Marketing-et. Valószinüleg nagyobb tapasztalom van abban, hogy mi legális vagy nem a nyugati országokban. Most nem a diktaturákra gondolok, amik az érzésem szerint neked szimpatikus megoldást kinálnak, például rendörökkel fenyegetőzni. Azt hiszem senki nincs ellene ha egy demokratikus állam törvényekkel szabályozza gazdasági rendszerét. Sajnos ez Magyarországon még gyerek cipőben jár. Valószinüleg olyanok miatt mint te meg a szimpatizálóid. A gyülölet és az irigység fontosabb mint a tények megismerése. A kanadai jogi rendszer szerintem magasabb szinten van. A CDT Kanadában müködik több éve. Az az érzésem, hogy nem olvastad át a CDT oldalait. Ha igazán a gyémántok vagy az ékszerek érdekelnének, tudnál garantáltan egy jó deal-t kapni. Nem is kell az ajánló rendszerbe belépned. Vegyél egy jegyet Torontoba és nézz be az irodájúkba. Vissza a Network Marketing-re. Lehet, hogy elkerülte figyelmedet, hogy ennek a értékesitési módszernek a legnagyobb népszerüsitöje ma, Donald Trump. Nemrég résztvevöje voltam az egyik elöadásának. Érdekes senki sem kiabált rendörért. Figyelmedbe ajánlom Tim Sales webszájtját. Ird be a nevét a Google-ba és megtalálod. Érdemes tanulmányozni, sokat lehet tanulni töle.

Andreas SE 2010.02.13. 07:52:42

Gondolj arra is, hogy te szivesen küzdesz a "törvénytelen" dolgok ellen és közben engedély nélkül használsz képeket a blogodban! Én már kaptam egy levelet a Getty Images-től amiben 36 ezer dollárt követeltek......

Terrier · http://steksz.blog.hu/ 2010.02.13. 08:23:47

@Andreas Z:
Szia.
Az mlm-el semmi bajom, az egy legális értékesítési forma ha tartalmaz valami normális terméket. Én abban kételkedem hogy a CDT által terjesztett termék valódi, ténylg el lehet adni azon az áron legalább amint a cég kínálja, nem csak álcaként szolgál.
Ha elmélyedsz kicsit ebben a blogban, láthatodhogy számtalan piramisjáték működött éveken át, maga után pedig rengeteg becsapott embert hagyott.
Ha a cdt korrekt válalkozás lenne, akkor a védők nem olyan érveket hoznának fel ellenem hogy gyűlölet meg irigység, hanem leírnák hogy ki hol és mennyiért veszi meg a gyémántokat ezzel bizonyítva hogy van mögötte érték / termék.
Attól pedig még hogy Kanadában nem indult eljárás a CDT ellen (bár ebben kételkedem) én nem tartom legálisnak. Egy Bernard Madoff nevű úr az usában a Nasdaq elnökségéig vitte, miközben 40 évig egy piltajátékbl élt.
Ha pedig idézni szeretnétek valahonnan, akkor szívesen veszek ismert gazdasági lapokat - WSJ, Economist, vag akár a New York Times-t, vagy bármilyen országos amerikai lapot. Az, hogy az egyik játékos egy fórumra felrakja a "bizonyítékait" nekem még nem elég.

Mivel tele van a net a CDT (saját tagjai általi) ajnározásával, egyértelműen a tisztánlátást segíti - akár az új belépők számára - ha objektívan is írnak róla.

Terrier · http://steksz.blog.hu/ 2010.02.13. 08:26:10

@steps2010:
"STEX: mennyit kaptál ezért? Ki a megbízód?"
Megnyílok, a K16XM bolygóról jöttem, civilizációnk pilóta játékokkal teremti elő financiális hátterét és most az ígéretes magyar piacot néztük ki a bolygók közti terjeszkedés során.

Andreas SE 2010.02.13. 09:33:43

@Terrier: Köszönöm, hogy reagálsz a hozzászolásomhoz. De sajnos nem kaptam választ arra, hogy melyik MLM vállatba léptél be tapasztalatot szerezni?

szaszalino 2010.02.13. 10:21:08

vasököl1 s' többi nagyokos (drága Évike)

Tetszik nekem, hogy a legnagyobb gond és téma, lassan az én magyar kifejezőképességem - de jelzem, nem ez a téma, bár, ha az észérvek elfogynak, érthető, hogy már csak ezek a nevetséges maszatolható kötekedések maradnak.
Másrészről, nyomdász vagyok, és tisztességes munkának tartom, a családom is el tudom tartani belőle, nem kenyéren és vízen élnek.
Viszont, erre a témára csak véletlenül akadtam rá, és azért érdekel, mert az én munkahelyemet is megtámadta ez a gyémántos vírus, és tréfaként, egy ferde tükröt állítottunk azon kollegáim elé, aki toborzó hadjárattal vonultak végig a cégnél, és már-már szinte hülyének néznek azokat, akik nem hajlandóak a derekukat beadni az évszázad üzletébe. Egy apró szösszenet a munkahelyünkről (a mellékelt linken egy pps tölthető le: dl.dropbox.com/u/3487685/Gy%C3%A9m%C3%A1ntes%C5%91.pps) hogyan látjuk mi, akik dolgoznak és nem az ügyeskedésben hiszünk.

Andreas SE 2010.02.13. 10:29:42

@Terrier:
Irod:
"Én abban kételkedem hogy a CDT által terjesztett termék valódi, ténylg el lehet adni azon az áron legalább amint a cég kínálja, nem csak álcaként szolgál."

Ha veszel egy új autót a kereskedötöl és 1 honappal késöbb el akarod adni, garantálom, hogy nem kapsz annyit érte amit magad fizettél. Mit csinálsz? Feljelented a kereskedőt?
Ok, mondhatod, hogy ez gyémánt (arany, ékszer stb.) Ezeknek is a kereslet szabja meg az árát. A gyémánt egy Diamond Grading Report-al érkezik. Az adatok érthetök. Ha kiváncsi vagy, akár Kállai Éva is megmutathatja. Bár nem tudom, hogy szivesen találkozna veled azok után, hogy nem egy férfihez nem illő komentárokat irtál neki. De többen vannak akik megmutathatnák a kapott gyémántot.

szaszalino 2010.02.13. 10:41:48

Egy gyémántszakértő itt ír, erről a fergeteges pörgést generáló üzletről:
antimlm.hu/node/159

Andreas SE 2010.02.13. 11:03:36

Kedves @szaszalino:
Talán hallotad a tudás hatalom. Senki sem zárja el töled az információt. Te magad is képes vagy arra, hogy utána nézzél dolgoknak. Az Internet csodálatos ezsköz. Probálj információt szerezni több helyröl és kiszürni a lényeget. Minden eladó tulértékeli az árúját. Ez nem új. Te is magadról valószinüleg több pozitivumot mondasz másoknak. Ez egy emberi tulajdonság. Egy ember a megélhetését többféle képpen is megvalósithatja. Van aki kemény munkával, mint te, más üzlettel, saját vállalkozással vagy éppen zongora órát ad. Nem muszáj elitélni azokat, akik valami mást választanak mint te. Ha te úgy érzed, hogy ez a gyémánt üzlet nem tetszik, mond meg nyiltan az illetönek. Ne pazarold a drága idödet, hogy meggyözd az ajánlót arról, szerinted ez hülyeség.

Andreas SE 2010.02.13. 11:19:12

@szaszalino: Olvastam a szakértőt én is. Nagyon sok minden nem egyezik a CDT adataival. Valószinü a szakértő "nem érteni angol".
A regisztráláshoz nem kell két ember.
A pénzt egy legális bankba küldöd.
Nem 700 dollárt vonnak le.
A kör végén kiléphetsz.
A gyémánt eladási értéke a kereslettöl függ.

szaszalino 2010.02.13. 11:19:49

@Andreas Z!

Ez a Bagoly mondja Verébnek című fejezeted volt?
Másrészről, úgy érzem, Te úgy ítéled meg a kemény munkával kereső embert, hogy balfasz, de legalábbis elég hülye ahhoz, hogy ne vegye észre, hogy itt dől a lé maga körül, csak annyira béna, hogy a kezét kinyújtsa a pénzeső felé….
’ugyanmá…
Ne röhögtessél!

szaszalino 2010.02.13. 11:23:47

@Andreas Z!

..szóval mindenki hűlye csak Ti nem!!!

Andreas SE 2010.02.13. 11:53:47

@szaszalino: Miért lennél hülye. Ha nem hiszel benne, mondj nemet!

szaszalino 2010.02.13. 13:07:22

@Andreas Z!

Természetesen én NEM-et mondtam.
Viszont, ha megbocsájtasz, van véleményem a dologról.
Lehet, most én esek a magam csapdájába, mert magam is leírtam korábban egy hozzászólásomban, ha elfogynak az észérvek, jönnek a buta sértegetések. Igaz, magam is ütök félre betűt, vagy éppen esetleg hagyok is ki néha, de a TE helyesírásod rémisztő! Lehet, 40 éve tanulmányozod a nyugati civilizáció kizsákmányoló kultúráját, de a helyesírásod az csapnivaló.

pl. néhány gyöngyszem:
- hallotad
- töled
- ezsköz
- probálj
- helyröl
- tulértékeli
- valószinüleg
- kiszürni (valószínűleg ez az egy szó csak elütés lehet, de az is rövid ü)
- pozitivumot
- képpen
- megvalósithatja
- elitélni
- nyiltan
- idödet
- illetönek
- meggyözd

Kállai Eva · http://www.international-webwork.com/onlinejob.php 2010.02.13. 15:02:43

@szaszalino:
Számomra teljesen egyértelmű hogy Ö ennyit tett semmi egyebet, mert a valóban megértette volna miről van szó, akkor Ö mint szakértő nem írt volna le ilyen butaságokat.
Sajnos a ppt bemutató, amit bemásoltak viccesnek tűnhet, de sokan valóban így fogják fel ezt az egész üzletet.
Valahol talán nem is hibáztathatok, mert ha valakit úgy hoznak be ebbe az üzletbe, ahogy a karikatúrán látható akkor Ö ugyan azt fogja tovább adni, mert nem tud mást.
Ha az a személy aki felakasztotta magát , képletesen legalább azzal tisztában lett volna hogy a hírekben a Diamond ZRT –ről szolt a hír , talán megússza.
A Diamond ZRT nem egyenlő a Canadian Diamond Trades céggel, ami közös benne csak a Diamond szó.
Az Ill-Ferro cég neve meg aztán abszolút nem értem, hogy jön ide.

Kállai Eva · http://www.international-webwork.com/onlinejob.php 2010.02.13. 15:05:41

Bocsánat az eleje lemaradt.

Néhány mondat a szakértővel kapcsolatban.
Ha egy szakértő ennyire felületesen vizsgál meg valamit, amiről utána véleményt mond, mit várunk a terrier és társaitól.
A szakértő Úr véleménye már több honapja olvasható, csodálom, hogy csak most írták ide be.
Egy nemzetközileg elismert cégről, ami mellesleg több mint 20 éves múltra tekint vissza, hogy lehet azt mondani, hogy fiatal cég.
www.gemscan.com/
„Nem véletlenül van kiírva a gyémánttőzsde falára, „a gyémánthoz szakértő kell”.
A fenti mondatot a szakértő Úrnak sem ártana kicsit átgondolni, ha valaki szakértő az nem a neten található magán emberek honlapjáról gyűjti az infót.
Számomra teljesen egyértelmű hogy Ö ennyit tett semmi egyebet, mert a valóban megértette volna miről van szó, akkor Ö mint szakértő nem írt volna le ilyen butaságokat.
Sajnos a ppt bemutató, amit bemásoltak viccesnek tűnhet, de sokan valóban így fogják fel ezt az egész üzletet.
Valahol talán nem is hibáztathatok, mert ha valakit úgy hoznak be ebbe az üzletbe, ahogy a karikatúrán látható akkor Ö ugyan azt fogja tovább adni, mert nem tud mást.
Ha az a személy aki felakasztotta magát , képletesen legalább azzal tisztában lett volna hogy a hírekben a Diamond ZRT –ről szolt a hír , talán megússza.
A Diamond ZRT nem egyenlő a Canadian Diamond Trades céggel, ami közös benne csak a Diamond szó.
Az Ill-Ferro cég neve meg aztán abszolút nem értem, hogy jön ide.
De

taviki 2010.02.13. 15:24:52

@steps2010:
Egy ugyanolyan aberrált barom, mint ő maga.
Csinálni nem csinál semmit, viszont épp olyan seggfej, mint amelyik odaáll a tv reggeli műsorba károsultakat képviselni úgy, hogy nem ismeri és nem is tagja a rendszernek.

szaszalino 2010.02.13. 15:58:52

Kedves Kállai Eva!

Rendben!
Bárki mond bármit, legyen az PSZÁF, vagy szakértő, az csak egy faszságot állít, a lényeg pedig az, amit Te (Ti) állítotok, az teljesen rendben van, ellentétben mindenki máséval.
Nem furcsa ez?
Én láttam már sok embert rengeteg mindennel próbálkozni a környezetemben, (anyukám is járt ebben a cipőben, és életét is áldozta volna a rendszerért, sajnos) mégsem tudod olyan üzletet építeni magának, ami általában mindenkinek sikerülhet című előadásokon hallott olyan emberektől, akik állítólag mindezt játszi könnyedséggel érték el. Sok munka és hit szükségeltetik hozzá, vallják. Természetesen, én mindezt elhiszem, de valahogy ezek az emberek nem nyüzsögnek a környezetünkben tömegesen, és valahol az én szkeptikusságom is ebből fakad. Viszont ismerek olyan embereket, akik valódi munkával valódi értéket teremtenek, tudom, ez nem annyira menő mostanság a Te szemedben, és az most egy más kérdés, hogy mennyiért végezzük ezt a munkát, de kenyeret adnak érte a boltban.
A karikatúra lényege abban rejlik, hogy a beszervező (Tibi a karikatúrában a fő szervező) rengeteg olyan dologgal foglalatozott már, amiről mindig azt gondolta és hirdette a munkahelyünkön, hogy ezzel aztán megteremted a kitörési pontot az életedben és olyan anyagai függetlenséggel leszel megáldva, ami a munkánk után járó pénz csak mindamellett aprópénz lesz. Az Ill-Fero is ilyen évszázad üzletként működött nála, csak nem gazdagodott meg belőle, sőt 170ezret bukott rajta a végén, ennyivel tartoznak neki a mai napig. A karikatúra a mi közösségünk szórakoztatására készült, nem alapja semmi másnak, ez csak egy kiragadott helyi példa, hogy mindenhol jelen van ez a fergeteges üzlet.
Tudod, ha nekem gyémántra lesz szükségem, elmegyek és megveszem. Ezért én nem fogok rendszert építeni. Másrészről érdekes számomra és sokunk számára, ha van egy gyémántbányám, miért nem a tőzsdére vinném azt eladni, valószínűleg azért, mert ott szart sem adnának érte, de bepalizható emberek mindig akadnak.
Régen rossz lenne, ha autót is így tudnék vásárolni, vagy csak egyszerűen egy kg. Kenyeret. Szerencsére még nem tartunk itt!
Neked meg sok szerencsét kis bányászlány.

Kállai Eva · http://www.international-webwork.com/onlinejob.php 2010.02.13. 17:18:19

@szaszalino:
Kedves Szaszalino!
Nem az a lényeg hogy ki mit állít, és kinek van igaza, hanem az, hogy mindenkinek lehetősége van, leellenőrizni az információkat hiteles forrásból.
Mindenki felnőtt ember, felelősséggel tartozik a tetteiért.
Ha valaki szkeptikus teljesen normális, nincs azzal semmi gond és tiszteletben is kell tartani, mindenkinek meg van a miértje.
Azt hiszem, őszintén elmondhatjuk azt, hogy a hálózat építés alapú üzletek, nem a Tiboroknak való.
Igen sok Tiborhoz hasonló van az ilyen jelegű üzletekben, de ez, ahogy írtam nem feltétlen az Ő hibájuk.
Azt is el tudom fogadni és teljesen meg is tudom érteni, ha az ismerősünk már a 10 -dik üzleti lehetőséggel fáraszt, amikor tudom, hogy semmiben nem ért el semmit.
Ezek az üzletek nem 1-2 hónap után hoznak eredményeket, mint ahogy ha valaki egy szakmát akar, megtanulni az sem megy egyik napról a másikra.
Ha valaki beiratkozik egy szakmunkás képzőbe, még nem igazán fog belőle pénzt keresni, csak akkor, ha már meg van a kellő ismerete az adott szakmáról.
Utána még mindig sokat kell tanulnia, mert hiába az elmélet, ha nincs mögötte gyakorlat.
A hálózatépítésben, ha valaki rögtön regisztráció után el kezd toborozni az kb olyan, mint amikor egy orvos jelölt, beiratkozik az egyetemre és másnap már műteni kezdi a betegeket.
Lehet, durvának tűnik a hasonlat, de sajnos ez az igazság.
A hálózat építésben mindenkinek magának kell megoldania a saját képzését, nincs semmilyen vizsga semmilyen követelmény, ha lenne, nem lenne ennyi csalódott és szkeptikus ember.
Ha meghallgattad volna csak egyetlen általam tartott online bemutatót, biztosan kiderült volna számodra, hogy mi nem akarunk senkinek csalódást okozni.
Minden el van mondva az elején, itt vevőket kell hozni a cégnek, aki erre képesnek érzi, magát elindul, aki nem az nem.
Csak egy példa az emberi kapzsiságról, el van mondva, hogy egyszeri gyémántvásárlásról van szó, de kell hoznia további két vevőt a cégnek, aki szintén megteszi ezt.
Mit csinál a kapzsi ember, még meg sem ismerte a rendszert de Ö már tudja, hogy ha többször beregisztrál maga alá, meg behozza még a családja felét akkor mindenki milliomos lesz.
Pedig fel van híva a figyelme rá, hogy ezt ne tegye , de Ő gyorsan akar milliomos lenni OK.
Eltelik 3 hónap és nem jönnek a milliók, mert a család után egy vevőt sem sikerült találnia, neki sem meg a családnak sem.
És most jön az, hogy ez egy nagy átverés, ócsárolja a céget stb……..
Befektetett mondjuk 10x 26000 forintot, holott csak 1x26000 kellet volna.
Ezek után úgy dönt, hogy választ egy másik céget ahol tuti bejön neki, persze tudjuk, hogy ott sem fog neki. De ez nem a cég hibája, mert aki úgy dolgozik, hogy tudja, mit csinál, kellő képen felkészül, felkészít stb, annak minden működik, és nem kell háromhavonta másik lehetőség után kutatnia.
Nyilván itt fontos megvizsgálni melyik cég az, ami a hátteret biztosítja, mert az a legfontosabb, sajnos igen nem könnyű ez sem, de aki nyitott szemmel jár, nem érheti meglepetés.
A hagyományos vállalkozásnál is vállalnunk kell a felelősséget a tetteinkért a döntéseinkért.
Több évig saját varrodám volt, egyszer csak jöttek a kínaiak, és valahogy már nem úgy működtek a dolgok, ahogy azelőtt, de nem hibáztathatok senkit, azért mert nekem egy idő után már nem működött.
Tudom, hogy meg van rá az okod, hogy szkeptikus legyél, és abban is igazatok van hogy rengeteg kamu cég van ,és valóban bepalizzák az embereket, de nem kellene mindent és mindenkit egy kalap alá venni.
Ezzel nem azt akarom mondani hogy az az igaz amit mi mondunk csak azt hogy körültekintőbben kellene utánanézni a tényeknek.
A hálózat építőknek pedig fel kellene ismerni a Tiborokat , és megkímélni Őket a csalódásoktól.
Ha megengeded, az anyagodat én szívesen használnám, mert a képzéseinken az új üzlettársaknak szerintem nagyon tanulságos anyag lenne.
További szép napot mindenkinek.

szaszalino 2010.02.13. 18:06:42

@Kállai Eva:

Úgy gondolom, meddő vitát folytatunk.
Az egy kalap-alá vételről meg csak annyit, hogy erről akkor lehetne véleményt mondani, ha esetleg a cégbírósági bejegyzés alapján ellenőrizni lehet(ne) a dolgokat. Egy kanadai cég meg azt állít Európában, amit éppen nem szégyell, vagy akar, bár az is érdekes, hogy jogilag miért nem képviselteti magát világszerte. Nem nehéz kitalálni…
Én most is azt mondom:
1; ha nekem gyémántra lenne szükségem, megveszem. Hálózatra, erre semmi szükségem.
2; ha lenne egy gyémántbányám, és valódi értékes gyémántokat termelnék ki, azt a tőzsdére vinném, miért fizetnék még egy csomó júzernek külön ezért??? Persze, ha a semmit sem ér, akkor érhető ez az értékesítési forma.
Tudom, tudom…
Én ezt nem értem, és ha ismerném az előadásod, a rendszer felépítését, akkor talán leesne a 20fillér nekem is, és megérteném a lényeget, de tudod, azt sem láttam még, hogy ebből valaki profitált volna.
A karikatúra grafikai elemeit használd egész nyugodtan, engedélyezve :)
Szép estét neked is!

UI:
(ha a feleségem lennél, már rég megfojtottalak volna, bár még életemben nem bántottam nőt, de veled kivételt tennék)

:)

vasököl1 2010.02.13. 18:36:17

Kedves sSzaszalino!

Olvasom ennek a sok ráérő embernek a véleményét, akinek a tisztességes munka mellett nincs más dolga, mint a CDT dolgain csámcsogni.
Mondhatnak bármit, a cég igenis teljesíti a szerződésben vállalt kötelezettségeit. Én is megkaptam a pénzemet és a gyémánt sem volt hangyapicsányi vagy mákszemnyi ,ahogy a tudálékosok állítják.
Azt meg végképp ne akarják nekem megmondani,hogy én hol vegyem a gyémántot, ha arra van kedve.
Csak azt nem értem,hogy ti akik pálcát törtök a cég felett, mi közötök az egészhez?
Egyikünk sem ment oda hozzátok a tisztességes munkahelyre, hogy megnézzük hogy dolgoztok, mennyit kerestek, és főleg nem vontuk felelősségre a céget, hogy miből is fizet titeket.
Ez a különbség köztünk és köztetek.

A feljelentőnek meg adnék még pát tippet, mert úgy látom, jövedelmezőbb az ő mestersége mint a mienk :
- jelentse már fel akkor a biztosítókat, hiszen vajon miből fizetik ki az ügynököket,
-a bankokat, mert vajon mit csinálnak a befektetett pénzünkkel
- számoltassa el az állami cégeket
- a többi MLM céget
- vagy jelentse fel a munkahelyén a főnökét, mert már erre is van lehetősége.
Ha mindezt megteszi, kap majd a Pszáf-tól egy vállveregetést és talán valakitől egy jó nagy borítékot is.
Úgy-e milyen könnyű tisztességesen pénzt keresni?

szaszalino 2010.02.13. 19:12:33

@vasököl1:

Rendben!
Én annyira érek rá, hogy közben dolgozom is. (nyomdász vagyok)
Ma például megcsináltam 4 esküvői meghívót, egy autószalonnak egy promóciós bemutatót (remélem, elfogadják) árajánlatot küldtem 1500 db névjegykártyára, 8 mintával, és hát, hogy közben el ne aludjak a ráértemben, megterveztem egy egri boros-pincészetnek egy új borosüvegcímkét. Ja, hogy közben a dual monitoros számítógépen egy kicsit lazítok is, és figyelem a fórumot, azzal meg had ne számoljak már el senkinek, hogy elvégre itthonról dolgozom a hétvégén. Mert ez a munkahelyi melóm mellett tényleg hoz is a család konyhára némi pluszt. Persze nem vagyok tőle milliomos, de annyira pont elegendő, hogy az autónk törlesztő részleteit szépen kifutja, és néha-néha megteheti a feleségem, hogy ne a főzéssel töltse az egész hétvégéjét, és egy normális étterembe elvihetem a családot kajálni.
A felsorolt hasonlataid pedig csupa badarság, ne keverjük már a szezont a fazonnal.

Talán nem baj, ha az Éva hanganyagát ajánlom a figyelmedbe, talán Te tanulsz tőle, talán neked szól, talán Te is a Tiborok közzé tartozol (???)
Ingyenesen letöltheted:
dl.dropbox.com/u/3487685/KALLAI_EVA_GYEMANTUZLET.mp3

Kállai Eva · http://www.international-webwork.com/onlinejob.php 2010.02.13. 22:08:12

@szaszalino:
Hát igen nagy mázli mind a kettőnknek, neked nem kell megfojtanod, nekem meg még nem kell meghalnom.
Az anyagot meg köszönöm.

Kállai Eva · http://www.international-webwork.com/onlinejob.php 2010.02.13. 22:21:24

@szaszalino:

„Talán nem baj, ha az Éva hanganyagát ajánlom a figyelmedbe, talán Te tanulsz tőle, talán neked szól, talán Te is a Tiborok közzé tartozol (???)
Ingyenesen letöltheted:
dl.dropbox.com/u/3487685/KALLAI_EVA_GYEMANTUZLET.mp3”

Szerintem ezzel kicsit messzire mentél, mert nem az én hanganyagom, amit leírtam azt valaki felolvasta, az anyagot nem én készítettem.
Nem hiszem el hogy valaki erre pazarolja az ideét ha valakinek ez örömet okoz ám legyen.

Terrier · http://steksz.blog.hu/ 2010.02.14. 01:43:23

@Andreas Z:
Szia
"sajnos nem kaptam választ arra, hogy melyik MLM vállatba léptél be tapasztalatot szerezni?"

Mivel a CDT pilótajáték, így relevánsabb a Titán Rt-ben és a DT Diamond-nál szerzett tapasztalatom. Mindkét helyen halgattam meg előadásokat ahol kiderült számomra hogy piramis. Egyikbe sem léptem be, mindkét esetben lecsukták a főszervezőket.

Korrekt mlm vállalat az amway, de az oriflame vagy az avon ellen sincs kifogásom.

Terrier · http://steksz.blog.hu/ 2010.02.14. 01:48:05

@Andreas Z:
"Ha veszel egy új autót a kereskedötöl és 1 honappal késöbb el akarod adni, garantálom, hogy nem kapsz annyit érte amit magad fizettél. Mit csinálsz? Feljelented a kereskedőt?
... De többen vannak akik megmutathatnák a kapott gyémántot."
Nem ez a lényeg: mutass egy kereskedőt aki tőled legalább közel annyiért megveszi a gyémántot amennyiért te vetted őket. Ez a kulcsa az egésznek. Ha van kereslet a cdt gyémántokra itt magyarországon is ennyiért, akkor igazad van.
Ezt viszont igencsak furcsállanám, hisz a cdt tele van a nettel, azaz ha egy ékszerész pont erre a gyémántra vágyna, akkor megkeresé a cdt céget direktbe, a cdt meg boldogan szállítana neki hisz így nőne a forgalma.

Terrier · http://steksz.blog.hu/ 2010.02.14. 01:57:07

@vasököl1:
"Mint tudjátok ez a tisztességes, becsületes munka nagyon jól jövedelmez"
Azt nem kétlem hogy nagyon jól jövedelmez, de ha tisztességes és becsületes, akkor a hullarablás is az.

Mondhatod azt, hogy akit beszerveztél, az tudta hogy piramisjáték és ő is be akart szervezni még x embert hogy meglegyen a profitja, de azzal áltatni magad hogy ez tisztességes és becsületes munka az azért nagyon kemény...

Minden csak értékrend kérdése, az emberrablás is tisztességes és becsülete munka?

Kállai Eva · http://www.international-webwork.com/onlinejob.php 2010.02.14. 05:49:28

Valóban minden csak értékrend kérdése, Magyarországon ezt kellene egy kicsit helyrerakni.
Csak a kapzsiság miatt gondolhatja valaki azt, hogy ha meg vesz valamit, akkor azt jó árréssel kell továbbadnia, akkor nem pilótajáték.
Miért kellene eladni azt amit megveszel, de biztosan velünk van a gond.
Andreas gondolom, nálatok nem azért vesznek az emberek gyémántokat, hogy eladják, mert ott már kinőtték az emberek a kapzsiságot.
Terrier –nek attól hogy meghallgatott néhány előadást már nagyon nagy tapasztalatot szerzett az MLM –ben.
A DT Diamond Zrt valóban pilótajáték volt, de valószínű nem figyelt az, előadáson mert akkor látná a különbséget a DT Diamond Zrt és a Canadiam Diamond Traders között.
Ha pedig némi gyakorlati tapasztalata lenne az MLM ben, akkor tudna párhuzamot vonni egy hagyományos MLM pl. amway, és egy ciklikusan ismétlődő rendszer alapú hálózat építésű rendszer között, pl. CDT.
Korrekt MLM vállalat? Talán először valaminek derengenie kellene arról, hogy mi az MLM akkor talán az is tisztulna mi a korrekt.
Nem azzal van a baj, ha valaki nem az ilyen munkákban lát fantáziát, csak azzal ha valaki olyan dolgokról beszél amiről semmit nem tud .

szaszalino 2010.02.14. 07:29:50

Kedves Vicuska!

A hanganyagot egy számítógép olvassa(ta) fel.
:)
SpeakBoard nevű program.
Ha dolgozom a gépnél, sokat használom, olyan, mint egy rádió, bármit felolvas nekem a netről, és ha akarom, hangfelvételt is készít bármiről.
Szóval, így lett elkövetve a hanganyagod is. Kb. 1 perc a műveleti idő.

Az utolsó hozzászólásod lélegzetelállóan bölcs (Kállai Éva 2010.02.14. 05:49:28)
Azt hiszem most már komolyan, hogy ez valamiféle betegség nálad ez a téma. Sajnos, arra kell rádöbbennem, pont olyan naiv és megtévesztett vagy, mint kedves jó édesanyám annak idején az Amway üzlettel. Vérre menő harcot vívott apámmal, bárkivel, csak azért, hogy elfogadjuk, hogy ez egy baromi nagy üzlet, és mi nem vagyunk felnőve Ő hozzá, sem a világ változásaihoz.
Aztán ahogy telt az idő, rádöbbent, egy globális tőkeuralomban egy vak apró pici hangya, aki elég szorgalmas, de semminél ugyan többet hoz neki az üzlet, de nem elég annyira, hogy valóban üzletnek lehetne nevezni. Azonban mint tudjuk, elég sokat változtatott ezen az üzletpolitikán az elmúlt jó néhány évben az Amway is.
Egyszerűen megfogalmazva: teremts értéket, azért Te is értéket kapsz. Viszont ügyeskedéssel értéket teremteni nem lehet, legfeljebb egy pici időre elvakítani, megtéveszteni emberek elméjét, azt igen.
Küldöző politikai erők is így hálózzák be az emberek józan ítélőképességét, a történelem szolgál néhány jó példával.
Megígér valamit a rendszer, emberek hisznek benne, talán néha még oda is lök neked belőle valamit, aztán ezen felbuzdulva, bizakodva hirdeted tovább az igét, képes vagy háborúba is menni érte, és a végén ébredsz rá, ha nem magad veszed a sorsod a kezedbe, a rendszer nem nagyon nyújt neked kezet, viszont, addig Ő jól járt veled, mert Ő valóban megerősödött belőled.

Amúgy, szép reggelt!
Boldog Valentin napot!

@-'-,-- (ez egy rózsa, neked-tőlem)

Terrier · http://steksz.blog.hu/ 2010.02.14. 08:31:34

@szaszalino:
Teljesen egyetértek

@Kállai Eva:
Éva, történelmi pillanat, megvan az összes mozaik. Megveszel valamit, amit nem tudsz és nem is akarsz eladni, azaz nincs értéke, jövedelmed kizárlag onnan van hogy más is beszervezel... ez minek a definícija?

Kállai Eva · http://www.international-webwork.com/onlinejob.php 2010.02.14. 08:50:00

Kedves Szaszalino!
Igazad van, sokan harcolnak, azért amiben hisznek, te is azt teszed, én is.
Viszont lehet úgyis harcolni, hogy közben tiszteltben tartjuk egymás véleményét, és elfogadjuk, még ha az ellenkezik is a mienkkel.
Abban is hogy mindenki saját élete kovácsa, én mindenki képes irányítani a saját sorsát,életét még ha néha nehéz is.
Az általad említett programról nem tudtam, mindig tanul az ember új dolgokat.
Neked is és mindenkinek boldog Valentin napot.

„ A legfontosabb dolog, amit valaha megtanulhatunk az hogy szeressük, és viszont szeressenek”
/Eden Ahbez/

pannonfunk 2010.02.14. 09:11:41

@Kállai Eva: Ember, itt ismered el, hogy az egész pilótajáték. Pont ott, ahol, mondod, hogy attól, hogy behozod a családod, nem lesz pénz. Mert a családon belül fizetgettek egymásnak jutalékot.

Persze, nem a családot kell aládszervezni, hanem palimadarakat. Az ő általuk befizetett jutalék az már a te hasznod.

Ha nem pilótajéték lenne, hanem valódi haszon keletkezne, akkor az független lenne attól, hogy kit szervezel magad alá.

szaszalino 2010.02.14. 09:27:10

Oké.
Kedves fiúk és lányok!
Én most itt lepasszolom a témát, én már mindent leírtam ezzel kapcsolatban, amit akartam.
Olvasgatni azért majd visszajárok…
:)

Kállai Eva · http://www.international-webwork.com/onlinejob.php 2010.02.14. 19:54:47

@pannonfunk:
Tegyük, fel a családodat beviszed a hagyományos munkahelyedre azért, hogy több pénzt keress, de ök., még csak be sem járnak dolgozni.
Szerinted több lesz a fizetésed?
Nem férfi madarakat keresünk, hanem vevőt hozunk a cégnek, akik tisztában vannak azzal, hogy közép kategóriás gyémántot vesznek, SI 1 tisztaságtól lefelé.
Többször leírtuk már, hogy nem azért vesszük, meg hogy eladjuk, én például belerakattam egy gyűrűbe.
De nem kell, hozzá nagy fantázia mit lehet egy gyémánttal kezdeni.
Valódi haszon keletkezik, de csak akkor, ha vevőket hozol a cégnek, mert a bevétel és a jutalék is a gyémánt eladásokból keletkezik.
Ha nem valódi vevőket hozol, akkor nincs valódi haszon sem.
A munkahelyeden sem keresel csak akkor, ha teljesíted a feladatodat, amit elvár tőled a cég.

szaszalino 2010.02.14. 21:02:42

Kedves Éva!

…na jó, ezt nem tudom megállni szó nélkül.
Mondjuk, beviszem a családom a munkahelyemre, bár ez nem életszerű példa, legfeljebb, hacsak nem a saját vállalkozásomba viszem be őket.
De legyen – mégis, most gondoljuk végig a példa kedvéért. Mondjuk, sikerül így tennem, és felveszik dolgozni a családom a céghez, ahol dolgozom. Most itt a továbbiakban mire is gondolsz?
Mitől lenne nekem több a fizetésem???
Esetleg, arra gondolsz, hogy a főnököm majd esetleg megveregeti a vállam, és azt mondja nekem:
Aranyapám! Hoztál nekünk öt embert, ezért most megemelem a fizetésed 5ezer forinttal.
Vagy esetleg arra gondolsz (???) majd ha mégis úgy dönt a családom minden tagja, mégis dolgozni óhajt, majd legyek résen a fizetésnapon, és gyűjtsek tőlük jutalékot, vagy vágjam nyakon esetleg mindent, hogy fizessenek nekem háladíjat???
Általában, ha valaki bevisz a munkahelyére egy embert, azt azért teszi, mert segít neki munkához jutni, és általában nem várunk érte semmit, esetleg csak egy hálás kézszorítást. Bár megjegyzem, elég kockázatos vállalkozás a mai világban beajánlani valakit bárhová is, mert azzal én kezességet is vállaltam egyúttal az ajánlott személyért, mert ha esetleg az nem válik be, rajtam is csattanhat majd ez az egész, hiszen könnyen az ember arcába dörgölik: Te hoztad ám ezt a fazont ide…
A Te üzletedben semmi kezesség vállalás nem szükségeltetik, csinál(hat) mindenki bármit, azért Te nem felelsz sem morálisan, sem erkölcsileg. Elintézed egy elegáns vállvonással a hibákat és kész, és nem tesz neked senki szemrehányást, nem jönnek ide Kanadából hozzád, hogy leordítsák a fejed.
Na most, az én munkahelyemen úgy működik a dolog, hogy ha valaki nem a szabályoknak megfelelően evez a közös csónakban, akkor az gyorsan a vízben találja magát, és a csónak úszik nélküle is tovább.
A Te csónakodban viszont mindenki össze-vissza kalimpál, sőt, van, aki még csak bele sem ül abba a bizonyos csónakba, hanem a partról kiabál befelé, mikor pedig látja, hogy semmire sem megy veletek, legyint egyet és röhögve továbbáll. Igaz, Te kiabálsz kifelé neki, hogy a jutalékod így, a jutalékod meg úgy, de gondolod, hogy majd visszafordul, és azt mondja: ja kérem, a Kállai Éva kiabál, máris visszamegyek és kifizetem az elmaradt jutalékát. Hát nem fog visszafordulni, mert a történet egészen másról szól.

vasököl1 2010.02.14. 21:02:57

Kedves Terrier!

Én nem tehetek róla,hogy amikor a szöveg értelmezést tanították, te hiányoztál az iskolából!!
Most bemásolom ismét a szöveget, hátha most már derengeni kezd mit is írtam.

Ehelyett, ha már ennyire fontos nektek a sok nagymama tisztességes keresete, menjetek el szociális munkásnak másodállásban és ott agitáljatok!!!
Mint tudjátok ez a tisztességes, becsületes munka nagyon jól jövedelmez, és ez talán megfelelne nektek, akik unalmukban olyan dolgokkal
foglalkoznak amihez az égvilágon semmi közük.

( megmagyarázom tehát, hogy a szociális munkára utaltam)
A másik levelemben adtam egypár tippet is, hátha hasznát veszed.

pannonfunk 2010.02.14. 21:37:42

@Kállai Eva: Hazudozol összevissza. Jó, akkor nézzük meg, beviszem nem a családomat a munkahelyemre, több lesz a fitzetésem? Lótúrót.

A munkahelyemen attól lesz több a fizetésem, hogy többet teljesítek.

A te piramisjátékodban meg úgy lesz sok pénzem, ha palimadarakat szervezek magam alá.

A probléma ott van, hogy a te pilótajátékodra próbálod meg a tisztességes munkahely analógiáját ráhúzni, és persze mivel a hasonlat nem kicsit, hanem nagyon sántít, ezért persze olyan következtetést vonsz le, amit akarsz. És persze egy laza mozdulattal meg az ellenkező következtetést is le lehet vonni.

A többi hülyeségről (hogy miből lesz az jó biznisz, hogy a megvett gyémánt beteszed a gyűrűdbe, hát abból igencsak semmi kapét nem fogsz látni...) meg nem is beszélek.

oldozó 2010.02.14. 22:57:30

Kíváncsian olvasgatom a blogot. Piramin vagy nem, szerintem egyszerü a képlett. Amint észleltem van itt köztünk vállalkozó, kétkezű munkás és hálózatépítő is. Mindenki másból él és ha mindenki megtudna élni abból amire hivatott, talán az lenne a legjobb. Sajnos ez nem így van és emellet meg itt folyik a sok ócsárolás.
Egy vállalatnak is van tulajdonosa, vezetője, sőt még dolgozói is akik sajnoss sosem fognak a csúcsra jutni, reménykedjünk, hogy legalább abból a bérből amit keresnek megtudnak belőle élni, mert sajnos több helyen tapasztaltam, hogy ez nem ugy van.
Ha vállalkozó alkalmaztat, mindig ő szedi le a hasznot, hogy ez milyen ember?!? nem is értem, hogy foglalkoztathat valaki valakit haszonért?
Egy marketing rendszer is hozhat jót is rosszat ís, talán igaz talán nem.
Minden területen vannak, nyertesek és vasztesek is!!!
Hova tartozzunk???
Személyesen úgy gondolom, legjobb ha mindenki saját belátása szerint tesz és nem hagyja magát befojásolni, egyik oldalról sem. Jó döntést kívánok mindenkinek!

Kállai Eva · http://www.international-webwork.com/onlinejob.php 2010.02.15. 02:44:29

Sziasztok !
Igazatok van Szaszalino, és kék törpike rossz példa volt tőlem családtagok behozatala egy hagyományos munkahelyre.
Én csak érzékeltetni akartam ezzel a példával azt, amit valójában ti is megeresítettetek, hogy ha nem dolgozunk nem kapunk fizetést.
Ezt a családtagos példát csak akkor értenétek meg ha a CDT működését ismernétek mélységébe, és nem azért nem értitek mert nem tudnátok felfogni csak azért nem mert ti nem ebben utaztok ezzel nincs semmi gond.
Sajnos sokan azok közül sem értik, akiknek ezt érteniük kellene, de ez egy másik történet.
Törpike addig ne nevezz valakit hazugnak, amíg nem ismersz valakit, szerintem egy ilyen blogon keresztül nem tudsz valakit megismerni annyira, hogy hazugnak nevezd, de ez a te dolgod engem különösebben nem zavar.
Az egy hajóban evezünk itt is ugyan úgy működik, mint egy hagyományos munkahelyen, csak míg ott, ha valaki nem teljesít, sec perc alatt kirúgják, itt viszont nem mert nem a cég alkalmazottja.
Itt a többi evezősnek kell többet evezni, ha van a csónakban olyan, aki nem tud kellőképpen húzni.
Vagy ha már kiértünk a partra esetleg tudjuk neki javasolni, hogy adja át a helyét olyannak, aki viszont már ugyan annyi erővel képes lesz evezni.
„A többi hülyeségről (hogy miből lesz az jó biznisz, hogy a megvett gyémánt beteszed a gyűrűdbe, hát abból igencsak semmi kapét nem fogsz látni...) meg nem is beszélek.”
A megvett gyémántot igen beteszem, egy gyűrűbe mellesleg nagyon jól néz ki benne, de a kp abból van hogy hoztam vevőt a cégnek, végig jól eveztem és a gyémánt mellé mindig ott a kp is akkor minek adnám el a gyémántot.
A kp az minden partraszállásnál 2400 USD , persze ebből egy kevés sajnos bemegy állam bácsi zsebébe .
Valóban az a legjobb, ha mindenki saját belátása szerint dönt és vállalja a kockázatot, mert minden ben van, ne engedjük magunkat befolyásolni, viszont az ilyen névtelen feljelentések sok becsületes ember megélhetését veszélyeztethetik.
Én nem tudom szó nélkül hagyni azokat a rágalmakat, amiket it írnak olyanok akik nem ismerik sem a CDT sem a TVI rendszerét, de névtelenül mernek csak feljelentgetni.
Hamarosan viszont remélem ki fog kerülni erre a blogra is hogy téves riasztás volt , és a CDT vagy a TVI cégeknek semmi köze az illegális pilótajátékokhoz.
A bejelentéseket a hatóságoknak ki kell vizsgálni, ami már el kezdődött és nincs félni valója egyik cég törzsvásárlójának sem.
Tegyük, fel egy pékségben dolgoznak több ezren, viszont egy két hónapig nem fognak fizetést kapni a dolgozók, mert egy névtelen bejelentés érkezett a pékség ellen hogy pl csótányok vannak a késztermékben.
A pékséget egy ideig vizsgálják, jó magyar szokás szerint nem kapkodja el a hatóság, addig a dolgozók nem kapnak fizetést, lehet, nem tudják kifizetni a gáz vagy a villanyszámlájukat.
Majd a hatóság lezárja a vizsgálatot, kiderül, hogy alaptalanak voltak a vádak, mindenki dolgozhat tovább és valahogy majdcsak túlélik a veszteségeket is.
A névtelen bejelentővel senki nem foglakozik, nem érdekel senkit, hogy esetleg milyen károkat okozott, de vajon az ilyen ember tud e nyugodtan aludni, én nagyon remélem, hogy nem,és amit csak lehet meg fogok tenni annak érdekében, hogy ne tudjon .
Nagyon egyszerű valamit ócsárolni, lehurrogni, egymást szidni, bántani mind ezt természetesen a net mögé bújva.
Egy pillanatra azért azon is el kellene gondolkodni mi van ha még sincs igaza a a névtelen bejelentőnek.
Mert nincs és ez hamarosan be is fog igazolódni, de szerintem tanulságos lesz mindenkinek, azoknak is akik elindították és azoknak is úgymond a szenvedő alanyok voltak.
Én mindenesetre nyugodt szívvel és lelkiismerettel ki merem jelenteni, hogy sem a CDT nek sem a TVI nek semmi köze nincs az illegális pilótajátékokhoz.
Igaz hogy szokatlan pénzkereseti lehetőség, de legális az is igaz hogy külföldi a cég , és nem mindennapi az üzletpolitikája, ha valamit nem értünk vagy nem ismerünk az nem biztos, hogy rossz .

Andreas SE 2010.02.15. 09:04:58

@Terrier: Ha ismertél volna, mikor az emlitett cégeket tanulmányoztad, én rögtön megmondtam volna, hogy azok igazi fraud-ok voltak. Egy stokholmi ismerösőm a 90-es évek elején igen nagy port vert fel egy nagyon is hasonló ötlettel. Nagy ujságcikkek és a károsultak örjöngése követte. A roppant elmés honfitársaink onnan vehették az ötletet. Rejtéj számomra, hogy tudtak 15 évvel késöbb a magyarok bedölni ennek. Mikor megtudtam, hogy egy budapesti jó barátom több 1 milliót forintot veszitett, nem hittem a fülemnek. De vissza a te a keresztes háborudra. Az emlitett cégek és a CDT között csak egy(!) közös dolog van: a gyémánt. Semmi más! Tanulmányozva irásaidat a blogokban, biztos vagyok benne, hogy tüzetesen átlovastad a CDT hivatalos szájtjának minden oldalát és valószinüleg látod, jogilag nagyon nehéz megtámadni. Egyszerübb a dolgod a magyar tagok szájtjaival. Sajnos legtöbbjük elég amatör. De ez jelemző nagyon sok üzletet kináló magyar szájtra is. De ez még nem ad okot arra, hogy a CDT piramis lenne. Ha valamit is elérsz evvel a kemény munkával, valószinűleg az, hogy hálozatépitök emelik webszájtjaik minöségét. Ez az, amin mindenki nyerhet.

Andreas SE 2010.02.15. 10:26:46

Én magam részéről evvel a közleménnyel zárom a részvételemet. Itt a valóság!

The following rebuttal contains answers to all of your questions along with explanations to help you better understand Canadian Diamond Traders (CDT) and the Diamond Trading Program (DTP) as it seems that you lack sufficient knowledge or the ability to research judging from your questions and claims in this report. In the future we ask that you investigate your own claims more closely before going on the Internet or anywhere else and defaming, slandering, and giving false information to the public and making false claims against the company.

We have answered every one of your questions that were mentioned here. Please read them and if you will have any further questions, contact us by phone, email or even fax. All of our contact details are listed within the answers as well as at the end.

You get an offer to put down either $120 or $500 deposit for a diamond, get two people to do the same and wait until the situation repeats itself until you have $3,000 plus diamonds. Sounds good right?

First of all joining the Diamond Trading Program is FREE; the deposit options you mentioned depend on the value of the diamond which is planned to be purchased. The options available are either a minimum of a $100 deposit for a diamond valued at $400 or more or a minimum of $500 for diamonds valued at or over $2000. There is also no requirement to pay any deposit to join the DTP, which is free, or earn a marketing fee. The diamond could also be purchased upfront by paying the full amount which would be approximately 50% of its appraised value.

Secondly, for people who join the FREE Diamond Trading Program (called Independent Diamond Traders) to be qualified to receive a marketing fee of $3500 it is only necessary to market CDT's products (diamonds and diamond jewelry) therefore generating sales for the company. Generating sales for the company helps them qualify to receive the marketing fee in exchange for the services they provided the company. The generated sales could be made to people regardless of whether or not they join the DTP, which is FREE.

So basically, instead of paying millions of dollars to advertising companies, CDT pays millions of dollars to thousands of diamond traders around the world on a continuous basis for marketing.

But you must ask yourself a question. Is this a pyramid scheme? The answer is probably yes.

Actually, CDT has had several lawyers analyze the business, all of whom said that it was perfectly legal and does not fall under any pyramid laws including the FBI laws, Canadian laws, different US state laws, Australian laws, among others. If you would like the actual analyses, you can send an email to support@cdtforever.com and we can go from there. We have also posted several of the laws and their analyses on our forums or, if you prefer, you can send us your local laws and our legal team will analyze them for you.

Here is the question to ask yourself before getting involved in this ripoff. If you join the $120 FEEDER program, then after a number of people are recruited, you will move up to the position where you will move into the TRADER program.

The first point to address here is that the Feeder and DTP programs are FREE to join; all you need to do is register on CDT's website (www.candiamonds.com). If you decide to activate your account by putting a deposit on a diamond, the $120 which you would pay is split into two - $100 would be a deposit for a diamond valued at $400 or more, and the $20 would be for your own replicator website for a year which CDT provides for you with a value of about $200, which you can use to market CDT's products online.

The next point is the recruitment of people and moving to a different position. Our diamond tables split because of the number of diamonds sold, not because of the recruitment of people. So you could recruit 100 people, but if no diamonds or jewelry is sold, the tables won't split and nobody will move. On the other hand, if you generated 100 diamond sales, then the diamond tables will fill up, and odds are you will cycle out and receive your $3500 marketing fee, maybe even several times.

There, you will receive a diamond or diamonds valued at what they say and then as your recruits do the same, you move up to position where you receive $3,000 plus a diamond or diamonds valued at what they say.

Once a person cycles out of the Feeder or Diamond Trading Programs, they get a marketing fee for marketing our products: $700 for the Feeder and $3500 for the Diamond Trading Program. From the $700 of the Feeder program, $500 goes towards a deposit of a diamond valued at $2000 or more, and $200 goes towards the completion of the remainder of the balance on your diamond or if you have already purchased your diamond upfront instead of putting down a deposit, we send a $200 cheque to you less any administrative fees. From the $3500 from the DTP program, $500 goes towards covering the completion of the remainder of the balance on your diamond if you only put down a $500 deposit originally. If you choose to do so, you can ask us to take out another $500 or more towards a deposit on another diamond. Depending on the situation, there may be admin and shipping fees taken out as well. The values of the diamonds you receive from the Feeder and Diamond Trading Program are guaranteed to be at least $400 and $2000 respectively.

Here is the problem.

If you are participating in a pyramid scheme and your state decides that the purpose of your program is as an investment and a means of getting $3,000, then you are participating in a pyramid fraud scheme. Are you willing to risk the reality that you may be a participant in a pyramid scheme?”

As was mentioned above, CDT has been reviewed by multiple authorities, all of whom have found it to be 100% legitimate and NOT a pyramid. Once again, if anybody has any further questions, they may contact us by phone on 1-416-742-2280, by email at support@cdtforever.com, or by fax at 1-416-742-0557.

How many people must you recruit just to get your $3,000?

The answer to this question is zero. As was explained above, in order to cycle out and receive a $3500 marketing fee, you must market our diamond products and generate sales for the company.

What are the quality of the diamonds?

All of our diamonds are appraised by the top gemological laboratories in the world including GIA, EGL, and GemScan; so you can rest assured that we sell the highest quality diamonds at half the retail price.

Why aren't there any offices in other countries?

Because all of our Diamond Traders are considered as independent contractors, there is no need for an actual office, as we are an international, internet-based business. However for the convenience of our clients at home in Toronto, Canada, we do have an office located at 5145 Steeles Ave W, Suite D802. The office is open Monday to Friday 11am to 7pm, not including holidays for anybody who would like to come and speak to us in person or to pick up their diamonds and checks.

Who is the president and ceo of the company that came up with this "brilliant" marketing plan?

The three directors who came up with this revolutionary marketing plan are:
S. Sinh Director of Acquisitions
J. Waterman Director of Research and Development
K. Lourdes Director of operations
They are all available to be contacted by setting an appointment, and the best way to set up an appointment is in writing by sending an email to support@cdtforever.com

Before you start this program, make sure you are willing to share the rewards and penalties of a sinking ship. You may be charged.

If people market in accordance with our policies and procedures rather than relying on false statements they learned from past MLMs and Network Marketing companies, they cannot be legitimately charged as our program is 100% legal as verified by several lawyers. CDT has been around since 2003 in the retail market and to date we have over 150,000 Diamond Traders worldwide and that number is growing on a daily basis. We are still selling high quality diamonds which are appraised by the top gemological laboratories in the world at half the retail price, we are still paying millions of dollars to thousands of diamond traders worldwide on a continuous basis, and everybody still is 100 to 1000 time more likely to be successful with CDT as compared to MLM or network marketing companies.

CDT Legal Department
Unit D802
5145 Steeles Ave W
Toronto, Ontario
M9L 1R5
support@cdtforever.com
www.candiamonds.com

Mlmjoc 2010.02.15. 13:38:11

Ismeritek Brúnó és Pablo történetét!
Elmesélem.
Középkorban volt egy testvér, Bruno és Pablo. Arról álmodoztak, hogy egyszer a város leggazdagabb emberei lesznek. Kaptak egy lehetőséget, ugyanis a Város közepén volt egy kút ami kiszáradt. Azt modnta a város vezetése, hogy hordjanak a kútba vizet és minden vödör után fizetnek neki. Brúnó szépen egyesével elkezdte hordani a vizet és fizettek is érte.
Pablónak támadt egy ötlete. Ás egy csatornát a folyótól a faluig, addig igaz nem kap pénzt, viszont ha azon folyik majd a víz akkor ő hátradől és folyamatosan kapja a pénzt.
Amikor a csatorna kész lett, az elmélet valósággá vált, és ő lett a falu leggazdagabb embere, hisz amég ő élte világát neki folyamatosna számolták a Lovettát!

Ezúton az ANTI MLM Guruknak, további jó "vízhordást kívánok", én pedig élvezem adig a csatornám által nyújtott kényelmet!
Üdv!

szaszalino 2010.02.15. 14:02:17

@Andreas Z!

Bemásolgatni a hülye is tud!
Bár a képességeidhez mérten, ez érthető.
A magyar hozzászólásodban hemzseg a helyesírási hiba, és tényleg nem akarok kötekedni, de ez már olyan szintű, hogy az analfabéta szint.
A bemásolt angol szöveg meg teljességgel hibátlan, szóval, ha valaki még írni sem tud, az ne akarjon már itt mekegni és bölcselkedni.
Tudod, jó néhány olyan bemásolgatást lehetne itt elkövetni, amiről szervezetek, ügyvédek, politikusok állítanak valamit, és az idő múlásával az mégis megváltozott.
Várjuk ki ennek is a végét.
Türelem rózsát terem.
Patience brings roses.

szaszalino 2010.02.15. 14:06:18

@Mlmjoc!

Ez nagyon ott van!!!
:)

Kállai Eva · http://www.international-webwork.com/onlinejob.php 2010.02.15. 16:13:41

@Mlmjoc:

Nagyon tanulságos a történet, és nagyon élethűen tükrözi a valóságot is .
Köszi.

szaszalino 2010.02.15. 16:48:46

Évike!

Évike, Évike, Évike…
Hát ott van! Le is van írva: el-me-sé-li!
Tetszik érteni!
MESE!
Tessék már felébredni!
Mesékben, mint tudjuk is, a gyerekek hisznek.
Nekem tetszet, klassz kis történet, bár igaz lenne…
Én örültem ennek a pici történetnek, mert valahogy így működik ez a mindent elsöprő üzlet is, végigkövethető az a logika, aminek mentén ez az ígéret politika elvakít benneteket is!
Én, mikor elolvastam, csak azt kérdeztem magamtól mosolyogva: - hogyan lehet ekkora magas labdát önként és dalolva feldobni.
Szóval, Mlmjoci, ez nagyon ott van!
..csak így tovább!
:)

Mlmjoc 2010.02.15. 20:04:32

Üdv!
Valamit próbáljon már nekem elmagyarázni valaki.
Amikor saját tapasztalataim vannak egy bizonyos termékről, vagy cégről.
Pl. Minden hónapban utalják az x összeget a számlámra, már két éve, feltudom venni, eltudom költeni.
Vagy Itt fogom kezembe a gyémántomat, és én magam értékeltettem fel értékbecslő céggel.
Vagy fogyasztom egy cég termékeit, előtte 28 növényre és egyéb állati szőrre voltam allergiás, jelenleg nem mutat ki semmit az allergia teszt és két éve semmi bajom.

Tehát saját tapasztalat, és nem össze vissza olvasott vagy hallott információkról van szó.
Ezek tudatában leülök beszélgetni egy emberkével és be akarja bizonyítani, hogy ezek a cégek nem működnek a termékek rosszak.

Ilyenkor mi alapján akarnak meggyőzni? Olvasta a neten Joli néni blogjában? Vagy beregisztrált, hátra dőlt, nem kapott fizetést és azt mondja hogy nem működik a rendszer és ez piramis játék?

Tehát én ezt komolyan kérdezem ha tudja valaki magyarázza már el, mert tényleg kíváncsi vagyok rá.

Ui: Egyék cégnél volt egy motivációs út Tunéziába(bizonyos feltételek teljesítésével lehetett menni) és mondtam egyik kedves családtagomnak aki elszánt anti MLM-es fan:), hogy én oda fogok menni nyaralni!
Nem meglepő válasza: Áhh, az hülyeség, te még elhiszel ilyeneket stb. stb..
Kb. két hónap múlva találkoztunk, beszélgettünk, hát ők nem voltam nyaralni nincs lové.
Mondom hát én Tunéziába csak elmentem, de hát mondtam hogy menni fogok.
Válasza:) : Hát ez átverés....
Majd miután elfáradtam a hülyeségében, engedtem és megállapítottam: Jó, legyen hülyeség, de attól én baromi jól éreztem magam és egy fillérembe se került.:)

Családon belül anti MLM-es rokonny:)

Mlmjoc 2010.02.15. 20:22:05

Egyébként annyit én is elismerek, hogy persze vannak olyan dolgok amik nem működnek. De ez az adott csoport vezetőjének a hibája és nem a cégnek.
Van egy üzlet, ki van találva egy marketing. Ha mindenki úgy dolgozik benne "ahogy le van írva", akkor az hibátlanul működik. Viszont ha jó magyar módra, kapzsi módon, pl. felvásárolja valaki a szinteket, és befektet 100 * nagyobb összeget, mint kéne akkor az egy idő után természetesen megbukik, mivel nincsen mögötte tényleges forgalom. De a marketing nem a kapzsi Magyar embereknek lett kitalálva, hanem dolgozni akaró egyéneknek.
De NEM a cég bukik meg, csak annak az embernek a csapata.

Mlmjoc 2010.02.15. 20:47:36

Lenne egy javaslatom is!:)

Jelenleg ezeknél a cégeknél, egy igen komoly jogi és marketing háttér van. Némely esetekben orvosi is természetesen, ez az adott cég profiljától függ.
Viszont itt dolgozik rengeteg jogász, orvos, tudós emberke, immáron 30 - 40éve. Megjegyzem hogy világ szinten működő cégekről beszélünk.
Na most dolgozik több 1000 ügyvéd a cégnél, aki mind beregisztrált munkatárs, és egyik se tud belekötni, hogy ez egy átverés, vagy piramis játék vagy bármi hasonló. (Persze 30 éve ebből élnek, mint hal a vízben)
De jön Magyarországról egy nagy IQ-harcos, elolvas két blogot a neten és azt mondja, hogy ez piramis! Itt nincs mese, Feljelentést neki!:D:D
Kemény a csávó:D:D
Az más kérdés, hogy általában pofára esnek, vizsgálat kideríti, hogy az ég világon semmi gond, egy-két pszaf munkatárs beregisztrál az adott céghez és jó munkát kívánnak.
De sajnos olyan lelkes kolbászok ezek a nagy tudású feljelentők, hogy újra ostromolni kezdik a cégeket.

Szóval a javaslatom: Fel kell jelenteni, NÉVVEL, konkrét bizonyítékokkal, ami nem Anonimus blogjáról származik természetesen, hanem jogi háttere van, és egy igen nagy összeget tudnak vele akasztani! Nagy buli! Ne hagyják szerintem!

Ez eddig miért nem történt meg?? Talán nincs konkrét infó? Nincs jogi háttér?
Na mindegy, különösebben nem zavar, most megyek tartok egy webkonfit, mert ugye Dolgozni is kell!
:)
Szép estét mindenkinek!

Terrier · http://steksz.blog.hu/ 2010.02.15. 21:31:28

@Andreas Z:
Szia
Csak a buta ember nem változtat egy tapodtat sem az álláspontján, ezért teszem fel mindig újra és újra a kérdést de választ nem kaptam még senkitől:
Mennyiért és kinek tudod eladni Magyaországon a gyémántot? Ha van aki megveszi, akkor az a valaki miért nem vesz direktben a CDT-től?

Mlmjoc 2010.02.15. 22:30:40

Most ne haragudj már, de szerintem teljesen másról van szó.
Mindenek előtt, kezdjük ott, hogy fogalmad sincs arról, hogy hogy működik a CDT. Ez a kérdésedből látszik.
Ugyanis, a kérdés ott megbukott, hogy mikor küldenék a gyémántot, előtte felhatalmazást lehet adni, hogy a cdt adja el, vagy nagykereskedelmi áron vegye meg tőlünk és azt az összeget is fizesse ki a többivel. Tehát ha el akarná adni a gyémánt tulajdonos a gyémántot, akkor már eleve pénzt kérne helyette és ki se küldetné. Már csak azért se, mert a vámot és postaköltséget megspórolja kb. 60 rugó.
Másrészt megveszik a gyémántot, nem tudom hogy honnan terjeng ez az infó, de megint gondolom komoly alapja lehet:) pl iwiw, vagy napiszar vagy Blikknek a kérdezz, Rozi azonnal válaszol című rovata, de mindegy:)
Megjegyzem, most rövid netezés után találtam Magyarországon több olyan ékszer üzletet ami CDT partner:D weboldalukon olvasható az infó.

De amúgy ezek az infók honnan jönnek?:D:D Engem nagyon nem érdekel én már csak próbálom megérteni a gondolat menetet.

Csak tényleg olyan szintű állatságokat szoktak kitalálni. Tavaly volt, Wellstárral kapcsolatba, körtelefon munkatársak között, különböző infók,főrumokon, index.hu, origó-n, egyéb helyeken, hogy a magyar már nem tudom melyik szervezet a Wellstár számláját zárolta és pénzmosás, piramis játék gyanúja miatt a kifizetéseket félévig a felfüggeszti.
Mi mint wellstáros munkatársak, hívjuk Berlinbe a központot, hogy na most mi van???
Ott pedig kiestek a székből a röhögéstől. :) Természetesen az ég világon semmi gond nem volt, nem szüneteltek a kifizetések.
De az ilyen fórumokon ezeket nyomják 1000-el.
De honnan? Valaki otthon ül és két sör mellet találgatja? Adjunk már neki egy cumit, játszon azzal most már:D

futureclub 2010.02.15. 22:57:46

SENKI NEM AD EL ITT GYÉMÁNTOTT!!!
MINDENKI A WEBÁRUHÁZBAN SAJÁT MAGÁNAK VÁSÁROL!!!
MAGÁNYSZEMÉLY IS ÉS AZ ÉKSZERBOLT IS, A MUNKATÁRSAK CSAK A VÁSÁRLÁS LEHETŐSÉGÉT AJÁNLJÁK!
AKI MEGVESZI A GYÉMÁNTOT PL. KÉSZITETTEHET A PÁRJÁNAK BELŐLE SZÉP ÉKSZERT, ISMERŐSÖM CSODÁLATOS ZÖLD SZINŰ FHÉR ARANY NEGYED KARÁTOS GYŰRŰT KÉSZITETT BELŐLE! CSODÁLATOS!!! MÁSOK VÁSÁRLÁSAI UTÁN FIZET JUTALÉKOT A CDT!!! MEGNÉZEL A MOZIBA EGY JÓ FILMET ÉS AJÁNLOD AZ ISMERŐSEIDNEK, A MOZI NEM AD JUTALÉKOT, A CDT AD AZ AJÁNLÁSÉRT!!!

www.cdtforever.com/eclipse/ecommerce/category/index.cfm?cid=6&lvl=1

HÁT NEM CSODÁLATOSAK?

szaszalino 2010.02.15. 23:48:19

@Mlmjoc!

"Valamit próbáljon már nekem elmagyarázni valaki.
Amikor saját tapasztalataim vannak egy bizonyos termékről, vagy cégről.
Pl. Minden hónapban utalják az x összeget a számlámra, már két éve, feltudom venni, eltudom költeni.
Vagy Itt fogom kezembe a gyémántomat, és én magam értékeltettem fel értékbecslő céggel."

Képfeltőltés???

Mlmjoc 2010.02.16. 00:17:15

:):)
Erről beszélek.:)
Tehát miből gondolod, hogy nekem célom az, hogy téged meggyőzzelek? Engemet hidegen hagy, hogy te elhiszed vagy nem. Attól mert vannak Anti fanok attól fizumat ugyanúgy utalják:D Én nem akarok meggyőzni senkit.
Tényleg a gondolat menet érdekel hogy ilyenkor mi játszódik le az emberekben???? Mi az oka? honnan jön az ihlet? Unalom űzés, vagy irígység?
Mert minden hónapban van legalább két ember aki már pedig akkor is bebizonyítja h hülyeség amivel foglalkozom, persze ott azért személyesen egy kávé mellett, és nagyon elszánt lelkes kolbászként küzdenek.
Tőlem nyugodtan hiheted h piramis, abszolút hidegen hagy, hát a gyémánt értéke attól nem változik:). Csak az IHLET FORRÁSRA vagyok kíváncsi.

Mlmjoc 2010.02.16. 00:31:10

Tényleg nem akarok senkit megbántani, bárki aki tud rá válaszolni, szívesen fogadom.
Én egyébként azt is elfogadom h piramis, HA valaki értelmesen konkrét bizonyítékokat ír, olyan szinten h felsorol x paragrafust, y törvényt h Magyarországon ezekbe ütközik ezeket szegi meg és akkor azt mondom h oké, megértetem mi az alapja. De semmi ilyenről nincs szó, egyedül annyi jön le, hogy még a marketinget se tudja a kedves véleményező.

EZ így olyan mint ha informatikus vagyok, megnézem neten hogy zajlik egy vakbél műtét, majd feljelentem névtelenül természetesen az sebészt a klinikán. Mondván, rosszul végzi a vakbél műtétet. Igaz h engem nem műtött, és még egy olyan emberrel nem beszéltem akinek elszúrta volna, és igaz az is h semmit nem tudok róla, csak annyit hogy nem jól csinálja.
Érteni nem ért hozzá? Tudni nem tudja? Akkor mi alapján mond véleményt? Vészhelyzet rajongó volt?
Honnan jön az INFÓ?:D:D:D Mondjátok már el, tudatlanságban nem lehet élni:)

Mlmjoc 2010.02.16. 00:53:19

Nem régen történt, csak azért mondom hogy milyen leleményes a magyar nép:)
Wellstáros termékekről beszélgettünk (50-es házaspár, 20 éves kislánnyal) majd a végén azt mondták, hogy elvisznek egy csomagot és ha használ majd 1 hónap múlva kifizetik:):)
Hát mondom persze, ez nyilván így működik, bemegyek a tescoba, hazaviszem az LCD Tv-t, ha megvagyok elégedve majd 1 hónap múlva kifizetem.
Vagy szállodába bemegyek, ott alszok, ha jól aludtam kifizetem, ha nem akkor nem fizetem ki, sőt még kártérítést is kérek hogy elbaszták az estém és most fáradt vagyok.
Ez teljesen logikus:D:D
Na szóval most az ilyen dolgokat próbálom megérteni, rászántam az időt:):) Hátha tudok fejlődni ilyen téren! :)
Jó éjszakát mindenkinek

Kállai Eva · http://www.international-webwork.com/onlinejob.php 2010.02.16. 02:24:29

Az ihlet forrása ahogy én látom, egyeseknél az önbizalom hiánya, másoknál az irigység, jelen esetben a blog tulajdonosánál egy nagy adag gyávasággal fűszerezett öncélú reklám némi aprópénz reményében.
A becsület bajnoka, aki kipécéz magának egy pár céget, értetlenkedik egy keveset majd, ügyesen elindít egy témát, amire tudja, hogy vevők az emberek.
Hogy még népszerűbb legyen a téma, névtelenül a blog mögé bújva elindít egy feljelentést, aminek nincs semmi alapja, de tudja, hogy ki kell vizsgálnia a hivatalnak hisz ez a törvény.
Teszi mind ezt pusztán emberbaráti szeretetből, önzetlenül.
Neki nincs annyi bátorsága, hogy némi befektetéssel önállóan dolgozom valahol,max valahol alkalmazottként, amiből éppen hogy meg tud élni, úgy hogy nincs semmihez joga,mert mindig megmondják mit kell csinálnia .
MLM ben semmi esélye, mert nem passzolna be a személyisége.
Ha egy blognak elég nagy a nézetsége, a főoldalakon is megjelenik, talán leesik neki némi aprópénz az oldalon elhelyezett reklámokból.
Megjegyzem elég sok origó és index oldal mutat már ide, tehát a kedves bogtulajdonosunk elkezdte szépen hordani a vizet vödörrel / Brúnó és Pablo történetét/. Perköltségre elég sok vödörre lesz szüksége szerintem.
Becsületes és legális aprópénz kereseti lehetőség receptje, gyáva és gátlástalan ember számára : végy egy népszerű témát, nyiss egy szánalmas külseje blogot, névtelenül jelents fel néhány nagy céget, helyez el az oldalon néhány reklám html kódját és várd a csodát.
Amikor már nem lesz annyira népszerű a téma, javaslom, jelentsd fel a Magyar TB is pilótajáték gyanújával, mert ott éveken keresztül csak fizetsz, és nem kapsz érte semmit.

Kállai Eva · http://www.international-webwork.com/onlinejob.php 2010.02.16. 02:36:16

Majdnem elfelejtettem valaki szóljon a kedves bogtulajdonosunknak hogy a TVI címét nem jól adta meg, nehogy az általa megadott címen keresse a hatóság, mert ott nem fogja megtalálni.

szaszalino 2010.02.16. 08:13:22

T. Mlmjoc(i)

Irigység nincs bennem. Szkeptikus, kétkedő, az igen, de ezt úgy vélem nem is palástoltam idáig sem.
Unaloműzés? Jó, legyen így. Mondjuk…
Na és? A szabadidőmmel hadd ne számoljak már el senkinek.
Végül is, nem tagadom, jól szórakozom a kibontakozott témán. Igaz, volt egy pillanat, mikor azt véltem, ezzel a témával kapcsolatban sokat már nem érdemes foglakozni. Ugyanis, Kállai kisasszony eléggé lelaposította a végén, de szerencse nektek, és természetesen áldozatos szabadidőtöknek köszönhetően, mulatságossá vált ismét a beszélgetés.
Szóval azt mondod, és állítod, nem a meggyőzés kedvéért látogatsz ide, és legfőképpen nem is ez a célod.
Hmm, ez érdekes, bár megvallom, ennél azért már a tízéves lányom is következetesebben érvel. Egyszerűen csak idetévedtél és csupán osztod az észt, mert most ilyen kedved van.
Rendben… ént, ezt is elfogadom.
Pedig annyira reménykedtem benned, hogy most végre itt egy ember, aki tényleg ennek a rendszernek az igazi hírvivője. Aki most fellebbenti majd a fátylat, aki elénk áll és büszkén, örömkönnyekkel a szemébe újságolja el, hogy igenis én vagyok a magyar valóság: Nevem: Szerencsés Tóbiás, grafitbányáról. Aki, igaz, egy jó ideig korsóhordó volt, de most már engem is méltán emelhetnek a CDT nemzetközi reklámoldalaira, és nem csak a jóllakott napközis képű, down-kóros tekintetű amerikaiak büszkélkedhetnek sikereikkel.
Annyira sajnálom ezt a lehetőséget! Komolyan mondom!
Távol áll tőlem a szándék, hogy meggyőzésre bírjalak, csak a kétkedő lelkemnek jólesett volna, hogy végre bizonyságot szolgáltat valaki, hogy igenis, van, létezik nálunk is a magyar csoda, és métán vártuk el tőled, hogy a kitüntetsz a bizalmaddal bennünket. És mi marad meg az emberben ismét? – a kétkedés. De tudod mit, én a magamét nem szégyellem és nyugodt szívvel-lélekkel akár meg is mutatom neked.
Itt tudod megnézni:
dl.dropbox.com/u/3487685/fizu.JPG
Na persze, beszélgethetünk LCD TV-ről, amit Tescóban vásárolunk, bár annyira sántít ez a hasonlat, is mint az összes többi.
Ugyanis, bármennyire is meglepő számodra, van lehetőséged visszavinni a TV-t ha esetleg nem tetszik, és ugye, egy TV-t úgy vásárolsz meg, hogy közben vizuális ingerek is bombáznak, van összehasonlítási alapod. Többnyire, az embert ezek a hatások befolyásolják a vásárlásnál, na meg persze a pénztárcája is, és nem csak úgy vakon lekap a polcról egy TV-t az illető, és rohan vele haza. Elég ritka, hogy csak otthon csapunk a homlokunkra, ha már TV vásárlásra adtuk a fejünket, hogy az első szart elhoztuk az üzletből.
Valószínűleg, az a házaspár, akit említesz, nem kapott tőled teszt terméket, és ugye ma az aszontákra, és az anyám is ezt használja, meg az én is csak ezt használómból már azért kinőtt a magyar ember is. Persze, az is teljességgel érthető, hogy egy húszezerbe kerülő terméket nem nyomok a kezébe senkinek csak úgy, de hát itt lett volna szükség egy kis marketingre, de kinek is beszélek én, hisz TE ezt jobban ismered, jobban érted.
Ezzel csak azt akarom neked mondani, nem kell ennyire lenézni azt, akitől hasznot vársz, mert ahogyan Te is hasznot akarsz, Ő is, elvárja ugyanezt tőled, és bármennyire is hihetetlen számodra.
Gondold csak el (maradjunk tovább is a Tescoban) és toljuk egy picit tovább a kocsinkat az újonnan szerzett tévénkkel, és sétáljunk az élelmiszerek felé. Én már látom is, egy finom új kávékóstolót tart az egyik kávés cég. Látod, ismét egy inger, a választás, a vásárló megcélzása felé. Apró befektetés egy termék reklámozásába, de a vásárló érzi (ha csak nem egy ingyen kávé a célja) hogy segítenek neki a választásban, és megadják neki a döntés szabadságát, hogy vásárol-e vagy sem.
Szóval, én ezt így gondolom…

Mlmjoc 2010.02.16. 08:16:52

Kedves Éva, köszönöm a válaszát, én is valami hasonlóra gondolok.
Van egy barátom, hagyományos most már országos szintű vállalkozásban dolgozik. Finoman szólva jól él, most már milliárdot súrolja a vagyona. Természetesen rengeteg jó akarója van akik jelentgetik fel évek óta hozzáteszem, hogy soha egy büntetést nem kapott miatta.
Felesége egy 3.0 Diesel Vianoval rohangál, 16 M, ő pedig S Mercivel. Nem régen lecserélte az autóját egy új S 600-ra. Jött is a feljelentés a szomszédtól:)
Majd azt csinálta, hogy némi kaució fejében hozott két hétre a ház elé egy cls 500as Mercit, meg egy cupé nem tudom milyen mercit természetesen újakat. Be állítota a ház elé. És azt mondta: Tudod Jocikám, az irigy embernek még jobban mutatni kell hogy mi van, hátha egyszer beledöglik az irigységbe és egyel kevesebb gondunk lesz.
Mellesleg egy végtelenül földön járó normális emberke, pl. ha a tévébe meglátja hogy egy gyereknek pénzt gyűjtenek egy műtétre, egyből fizeti az egészet.

Ezek után nem szánalmasak a feljelentők??

Mlmjoc 2010.02.16. 08:35:38

Nézd! Én az egyik oldalról megértelek. Semmi gond azzal ha valaki kételkedik, természetes dolog.Én magamból ki indúlva, tegyük fel nem hiszem el, hogy valóban megérkeznek a gyémántok és a pénz. De én legalább is elmegyek egy bemutatóra megismerem a marketinget, ha kérdésem van felteszem, és megmondom h legyenek szívesek mutatni egy kiküldött gyémántot. Megnézem kezembe fogom, és utána mondok róla véleményt. nem pedig csak a netről szedett infók alapján mondok véleményt valamiről.

A házaspárral kapcsolatban pedig annyit, hogy ez egy másfél órás beszélgetés volt, nyilván ezt végig nem írtam le. De hogy megértsd pl. a cégnél van egy wellnes ital, ami gyakorlatilag a redbulnak ellenfele, annyi különbséggel, hogy 100%-ig természetes, és sokkal nagyobb a hatásfoka. Ha este 7-8 körül megiszik belőle egy dl az illető garantáltan nem alszik 3-4 óráig. Én meg kapom az smst hajnalban, hogy mi a francot itattál velem, nem tudtam aludni:)
Ez pl egy olyan termék amit ki tud próbálni. és én minden egyes ügyféllel megkóstoltatom.
De a por termékek, hatásukat kb 2 hét alatt fejtik ki. Mosta adjak egy 3 tagú családnak két heti adagot?? Miért? Két szép szemükért?
Vagy megvan a régi allergia tesztem ahol 28 akármire vagyok allergiás és megvan a két hónappal későbbi, ahol semmit nem mutat ki.
Ráadásul nem az hogy napi kapcsolatban vagyok velük, de két hetente találkozunk kb, és ők is látják, hogy nem vagyok beteg, allergia szezon van motorozok, kerózok, semmi bajom.
Szerintem az ilyen emberbe azért erőteljesen benne van az, hogy akkor se adok igazat a másiknak.

Mlmjoc 2010.02.16. 08:49:26

Egy dologban szerintem elbeszélünk egymás mellett.
Engem nem érdekel, hogy kinek mennyi pénze van,
vagy miből él. Gratulálok, mindenki csinálja azt amiben jól érzi magát, sikeresnek érzi magát stb. nincs ezzel semmi gond.
De engemet még mindég az érdekelne hogy maga a Blognak, mi az alapja???
Azt hittem mikor rá klikeltem a linkre hogy hasonlót fogok látni: Féléve regisztráltál a céghez beregisztráltál 50 embert, és egy fillért se kaptál. Akkor azt mondanám, megértem, én is elindítanék egy ilyen blogot a helyedben.
De csak nem kapok választ arra hogy mi az a konkrét információ amire alapozva van.

Ha én csinálok egy weboldalt egy témában, munkában, akkor én arra alapozva teszem fel az infókat, hogy én kipróbáltam a terméket, használom, tudom bizonyítani, megkapom a fizetésem, stb. stb. Nyilván akkor itt is lennie kell valami értelmes oknak. Először én bizonyítom az állításomat és majd arra jönnek pozitív negatív vélemények.

Az meg hogy van a piramis játéknak 10 jellemzője és ráhúzzuk, hát az MLM cégek 95%-ra rá lehet húzni ha nagyon az a cél, meg nyilván az ellenkezőjét is, tehát ne ezzel takarózzunk már.

szaszalino 2010.02.16. 09:39:06

@Mlmjoc:

Igazad van!
Elbeszélünk egymás mellett.
Ez tény.
:)
Konkrétan, én sem a megélhetésedre vagyok (voltam) kíváncsi, csupán arra, hogy valódiak-e az állítólagos "én már kapom" "felvettem" "megérkezett" állítások.
Mert, ha piramis, akkor nem nagyon akaródzik az szerintem érkezni senkinek, az elsődleges jele a piramisnak ez!!!
…ha meg érkezik…
Akkor emelem kalapom!
Hiszem, amit látok.
Mit mondjak most...
Nem győztél meg!
Az én bér-átutalásaim azért linkeltem be, mert meg lehet úgy csinálni, hogy az ne áruljon el rólam sokat, de mégis sokat mond, mert az nekem minden hónapban megérkezik. (de ez nem dicsekvés, inkább, mondjuk úgy, amolyan vizesvödör cipelés)

Mlmjoc 2010.02.16. 10:05:36

Oké, ebben egyet is értünk.
Különbözőek vagyunk, mindannyian mindenki mást szeret. Van aki a köt munka időt szereti van aki a kötetlent. van aki a fix fizut van aki a teljesítmény függőt. Ez rendben is van.
Én soha nem szerettem meggyőzni embereket. Hosszú távon nem éri meg. Gondolj bele 3 óra alatt meggyőzök valakit hogy regisztráljon be a CDT-hez, de előtt ekét hétig nyaggattam, hogy jöjjön el egy tájékoztatóra. Hát milyen munkatárs lesz abból? Semmilyen. Úgy kell majd rugdosni h dolgozzon. Csak a baj van vele.
Mennyivel jobb egy olyan, ha előadás után azt mondja tetszik, regisztrálni szeretnék, mit kell csinálnom?
Én tényleg elfogadom bárkinek az álláspontját.

Csak azért gondolom úgy, hogy először a blog tulajdonosának kéne bizonyítania az állítását, mert ő kezdeményezte. Ha jól látom, nem is a te blogod, tehát nem is tőled várnám, persze köszönöm ha tudsz rá válaszolni, csak annak a nagy okosnak kéne aki kitalálta.
Egyébként, volt egy weboldal, rajta videókkal, fotókkal, előadáson lefotózott gyémántokkal h már hány embernek megérkezett. Fotó rólam és a gyémántról, stb. De tegnap óta a Pszaf vizsgálat miatt szünetel, innetől kezdve nem tudok neked linket küldeni, másra pedig azért nem vagyok hajlandó, mert ha nem is miattad, de mindenképpen az ilyen álláspontú emberek miatt szünetel.

Lehet rosszul gondolom, de én elvárnám, hogy ha valaki indít egy ilyen blogot, akkor legalább valami bizonyítékot feltesz, hogy mire alapozza a gyanúját. pl megjött neki a gyémánt, bevizsgáltatta Magyarországon és nem ér csak 500 Ft-ot. Akkor teljesen jogosnak találom.
És utána mondom azt h jó hajlandó vagyok én is felrakni és mutatni bizonyítékot számlakivonatot, sőt, akár egy kávé mellett is elbeszélgetni bárkivel.
De még mindég ott vagyunk h nincs alapja végülis, csak valakinek nem szimpatikus.

Tényleg, így nagyon komoly:):)

És ez nem elsősorban szaszalinora vonatkozik, hanem a blog tulajának.

Kállai Eva · http://www.international-webwork.com/onlinejob.php 2010.02.16. 14:05:06

@Mlmjoc:

A honlapot, amit említesz nem a Pszáf vizsgálat miatt nem működik, hanem a tulajdonosok szüneteltetik.
A pszáf amúgy már tovább adta az ügyet, a rendőrségnek, hamarosan vége a vizsgálatnak és terrier kereshet ujjbab témát.

oldozó 2010.02.17. 06:00:55

Kedves Terrier!
Azt írod, hogy,

Aki szörnyülködni akar az emberi ostobaságon annak pár link a legjobbak közül.

A többség nevét, fényképét és telefonszámát is adja ehhez a nagy népi átveréshez.

Hát ez számomra is érdekes, de elgondolkodtam, hogy talán ha nevet és telefonszámot is adnak hozzá, lehetséges, hogy igazat is mondanak, te viszont a nagy megmondó, nem vagy képes az egész oldaladon, egyetlen egyszer sem válalni a nevedet, sem a felelőséget!!! Hát nem is tudom!
Én részletessen utánanéztem a www.candiamonds.com oldalon és lefordítgattam a googleval. Meg kell, hogy mondjam, nem találtam benne piramis jellegü részleteket. Mint küzdő vállalkozó aki mindennap fizetek valamiért az állami gépezetnek, de hogy miért azt magam se tudom? mert abból még hasznom nem származott!!! én egy jó befektetési lehetőséget láttam benne és úgy döntöttem, hogy felveszem a kapcsolatot és megpróbálom magam a CDT rendszerében, mivel van biztosítók álltal ajánlott befektetésem ami 2-év útán anyit ér mint ha be sem fizettem volna, itt 1-2 hónap munka után eredményeket mutatnak fel az emberek, számomra megyőző.
Köszönöm, hogy rávilágítottál erre a lehetetlen lehetőségre,ahogy mondod!!

1-2 hónap után jelezni fogom az eredményt akár sikerrel jártam, akár nem! MÉGEGYSZER KÖSZÖNÖM!!!

Mlmjoc 2010.02.17. 09:20:30

@Kállai Eva:
Jó reggelt Mindenkinek!
Tisztába vagyok, hogy a pszaf nem szünetelteti mivel ő se tud rá okot mondani hogy miért kéne felfüggeszteni, csak a vizsgálat idejére a tulajdonosok döntöttek úgy, hogy Pause.(Többek között én is de erősen gondolkozok rajta h visszarakom.)
Azzal is tisztában vagyok h már átkerült a Rendőrséghez az ügy, de hát ők meg:D:D:D:D
Mókás kis palánták. Mindég jól elszórakozok velük ha megállítanak:D
Multkór nem tudott írni az egyik!:D:D
4 papírt kellet sztornóznia, hogy le tudja írni a 4 karakterből álló nevemet. Már mondtam neki, h legalább másolja már le!:D
Ja és be akarják vezetni, hogy érettségi nélkül mehessenek rendőrnek. Komoly csapat!
Szóval most ők vizsgálódnak!::D:D:D
Hát jó munkát. Ha nem értenek valamit lehet kérdezni!:)
Szép napot! És jó munkát mindenkinek!

Ja, este tájékoztató a megszokott helyen!:D:D:D

futureclub 2010.02.17. 12:24:01

Itt az Igazság, magyarra fordítva!!!
CDT által kiadott cáfolat:

CDT válaszlevél

Következő válaszok rácáfolnak az összes téves állításra és a feltett kérdésre, egyben magyarázatot adnak mindarra, ami segíthet Önöknek megérteni a kanadai Diamond Traders (CDT) és a Diamond Trading Programot (DTP), mivel a feltett kérdések és állítások alapján ítélve, úgy tűnik hogy nem rendelkeznek elegendő ismerettel ezzel kapcsolatban. A jövőben arra kérjük Önöket, hogy mielőtt rágalmazásokat, hamis állításokat és információkat tesznek közé az Interneten, vagy bárhol máshol a cég vagy bárki ellen, vizsgálják meg és járjanak utána a dolgoknak.

Kérjük, olvassák el figyelmesen ezt a levelet és ha bármilyen további kérdésük van, keressenek minket telefonon, e-mailben vagy faxon. Minden elérhetőségünk szerepel a válaszokban, valamint a levél végén is.

Ön a cégünk által kínált lehetőséggel kapott egy ajánlatot, hogy 120 USD vagy 500 USD letétet tegyen egy gyémántért, ajánljon két embert akik ugyanezt teszik, várjon amíg a ciklus befejeződik vagy megismétlődik és megkapja a 3.000 USD-t és a gyémántot. Jól hangzik, nem?

Először is a csatlakozás a Diamond Trading programba INGYENES; az Önök kérdésében felmerülő előleggel kapcsolatban azt kell tudni, hogy ezek a megvásárolni kívánt gyémánt értékétől függnek. A rendelkezésre álló lehetőségek: egy minimum 100 USD előleg (letét) a 400 USD vagy több értékű gyémántra, vagy egy minimum $ 500 értékű előleg (letét) a több mint 2000 USD értékű gyémántra. Ezen felül nincs semmi követelmény a cég részéről, hogy pénzzel regisztráljanak a DTP programba. A keresetéből a vevő kifizeti a gyémánt teljes árát, ami körülbelül 50%-a a becsült értéknek.

Másodszor, akik csatlakoznak az ingyenes Diamond Trading Programba (ún. Independent Diamond Traders), ahhoz hogy minősüljenek a 35oo USD jutalékra, csak a termékek (gyémántok és gyémánt ékszerek) forgalmazására van szükség. A forgalom generálása által a tagok jutalékra minősülnek, melyet a szolgáltatások ellenében kapnak. Az eladások nem csak a belépett tagok felé irányulhatnak, amely belépés - újra ismétlem - INGYENES.

Tehát alapvetően, a CDT azt választotta, hogy a hirdető cégek felé tett több millió dolláros összegek kifizetése helyett, több millió dollárt fizet ki gyémánt forgalmazók ezreinek az általuk teljesített eladások/szolgáltatások ellenében.

Tegye fel magának a következő kérdést: vajon ez egy piramis rendszer? A válasz valószínűleg igen lesz.

Valójában, a CDT üzleti felépítését több ügyvéd elemezte, és arra az eredményre jutottak, hogy az üzlet teljesen törvényes, és nem tartozik semmilyen piramis felépítésről szóló törvény és jogszabály alá, többek között az FBI, a kanadai törvények, a különböző amerikai állami törvények, az ausztrál törvények alá sem. Amennyiben Ön szeretné látni az aktuális elemzéseket, kérem küldjön e-mailt a support@cdtforever.com címre és onnan folytathatjuk tovább a témát. Továbbá, mi mint cég több szabályzatot tettünk közé a fórum topikba, de mi azt is elfogadjuk, ha Ön elküldi nekünk a helyi szabályokat, törvényeket és a mi jogi csapatunk ezeket elemzi Önnek.

Most feltehet magának egy kérdést, mielőtt tovább belefolyik ebbe a rágalmazási ügybe. Ha csatlakozik a 120 USD Feeder programhoz, több tag beléptetése után Ön egy magasabb pozícióba, a Trader Programba kerül.

Az első dolog, amit itt le kell szögezni, hogy a Feeder és a DTP-program is INGYENESEK; csak annyit kell tennie, hogy regisztrál a CDT weboldalán (www.candiamonds.com). Ha úgy dönt, hogy gyémántba helyezett letéttel (előleggel) aktiválja regisztrációját, a 120 USD amit fizetne, két felé oszlik: 100 USD lenne a letét a 400 USD értékű gyémántra, és a 20 USD lenne az előfizetés a saját honlapjára egy évre, melyet a CDT biztosít Önnek és amit a CDT termékek online forgalmazására használhat.

A következő téma a ciklusok és a tagok továbblépése a különböző pozíciókra. Gyémánt táblázataink az eladott gyémántok száma alapján osztódnak, és nem a toborzott emberek száma alapján. Tehát Ön hozhat 100 embert, de ha egy gyémánt vagy ékszer sem kerül eladásra, a táblázatok nem fognak osztódni és senki sem fog tovább mozdulni. Másrészt viszont, ha pl. 100 gyémánt eladás történt, akkor a gyémánt táblák feltöltődnek, ezzel kifut a ciklusból és megkapja a $ 3.500 USD jutalékát, talán többször is.

Tehát, a ciklusok befejezésével Ön kap egy gyémántot (gyémántokat) a feltűntetett értékben és ahogyan az Ön belépői (követői) ugyanezt teszik, Ön magasabb pozícióba kerül, ahol ismét kap 3,000 USD jutalékot és gyémántot (gyémántokat) a feltüntetett értékben.

Amint egy személy kifut a Feeder vagy a DTP ciklusból, jutalékot kap: $ 700 a Feeder programnál, és 3.500 $ a Diamond Trading Programnál. A Feeder programban a 700 $-ból 500 USD –t a 2000 USD értékű gyémánt letétbe helyezünk és 200 $ - t a fennmaradó egyenlegbe, vagy ha már megvásárolta a gyémántot a letét helyett, küldünk Önnek egy 200 dolláros csekket – melyből levonásra kerülnek az adminisztrációs díjak. A DTP programban 3500 USD-ból 500 USD – t gyémánt előlegbe helyezünk önnek a következő ciklusba. Ha ön másképpen dönt, kérheti tőlünk hogy az 500 dollárt helyezzük el az egyenlegébe, amiből, a helyzettől függően admin és szállítási díjat vonhatunk le. A Feeder és a Diamond Trading Programban a gyémántok értéke garantáltan legalább $ 400, illetve 2000 $.

A baj akkor van, ha az állam ahol Ön él úgy dönt, hogy a program célja a befektetés és 3000 USD jutalék szerzése, akkor szerinte Ön egy hamis (csaló) piramis rendszerben vesz részt. Ön hajlandó kockáztatni azt a valós tényt, hogy egy piramis rendszernek a része?

Ahogy már a fentiekben említettük, a CDT céget és programot több hatóság is átvizsgálta, akik mind 100%-osan törvényesnek és NEM piramis rendszernek találták a CDT programját. Még egyszer ismétlem, ha bárkinek van bármilyen további kérdése, keressen minket telefonon a 1-416-742-2280 számon, e-mailen: support@cdtforever.com, vagy faxon a 1-416-742-0557.

Hány embert kell Önnek toborozni ahhoz, hogy megkapja a 3,000 USD-t?
A válasz erre a kérdésre nulla. Amint azt fentebb kifejtettük, ahhoz hogy Ön kifusson a ciklusból és megkapja a 3500 USD jutalékot, termékeinket kell forgalmaznia, tehát eladást produkálni a cég számára.

Milyen minőségű gyémántokról van szó?
Minden egyes gyémánt a világ vezető laboratóriumai által vizsgált és értékelt gyémánt, úgy mint a KF, EGL, és GemScan, így biztos lehet benne, hogy kezeinkből a legjobb minőségű gyémántok kerülnek ki, amit a vevő megkaphat a mindenkori kiskereskedelmi ár feléért.

Miért nincsenek irodák, kirendeltségek más országokban?
Mivel tagjaink mind független forgalmazók és itt egy nemzetközi, internet-alapú üzletről van szó, ezért nincs szükség helyi irodákra. Ugyanakkor, a helyi tagjaink kényelme érdekében rendelkezünk egy irodával Torontóban (Kanada) a következő címen: 5145 Steeles Ave W, Suite D802. Nyitvatartási idő hétfőtől péntekig 11,00 – 19,00 között, ünnepnapokat kivéve. Ha bárki szeretne személyesen találkozni, beszélgetni velünk, vagy felvenni a gyémántot vagy a csekket, szívesen állunk rendelkezésére.

Ki a cég igazgatója és e „brilliáns” marketing terv kitalálója?
Három igazgatónk, akik részt vettek e forradalmian új marketing terv előkészítésében, név szerint a következők:

S. Sinh, Terjesztési Igazgató
J. Waterman, Kutatási és Továbbfejlesztési Igazgató
K. Lourdes, Ügyvezető Igazgató
Mind három igazgatóval személyes beszélgetésre is van lehetőség előzetes időpont egyeztetés alapján, melynek legmegfelelőbb módja az email: support@cdtforever.com

Mielőtt elkezdené az általunk kínált programot, győződjön meg arról, hogy hajlandó osztozni a süllyedő hajó jutalmaiban és bírságaiban is egyaránt.

Ha az emberek cégünk szabályzatainak és eljárásainak megfelelően végzik munkájukat és nem különböző hamis állításokra, múltbeli MLM és hálózati marketing tapasztalatokra alapoznak, törvényesen semmiféle becsapás nem érheti őket, mert egy 100 %-osan megbízható, törvényes programról van szó, melyet több ügyvéd is igazolt. A CDT 2003-ban alakult és mára már több mint 150 000 forgalmazóval rendelkezik világszerte, mely szám naponta emelkedik. És azóta is a világ vezető laboratóriumai által vizsgált kiváló minőségű gyémántokat forgalmazunk; azóta is dollárok millióit fizetjük ki jutalékként forgalmazóink ezreinek világszerte, és a CDT sikerességi aránya a többi MLM és hálózati marketing céghez képest azóta is száz az ezerhez (100:1000).

CDT Jogi Főosztály
Unit D802
5145 Steele Ave W
Toronto, Ontario -
M9L 1R5
support@cdtforever.com
www.candiamonds.com

szaszalino 2010.02.17. 19:23:44

@futureclub!

Emlékeztetnélek, Magyarország államformája: Köztársaság!
(elvileg) önálló jogi és közigazgatással, ami tehát Kanadában jog véd, téged itthon teljesen kiszolgáltatottá tesz.

Továbbá, mint tudjuk (a világ a saját bőrén érzékeli és nyögi) Amerika pénzügyi játékszerei milyen hatással vannak, lesznek egy gyenge gazdaságra.
Európa, drága árat fizetet Amerika jóléte megőrzésért, és csodálatos pénzügyi stabilitásáért. Ezen belül, Magyarország a térdre roggyant országok listáján, és Te a kanadai jogot teszed mérvadóvá???

Terrier · http://steksz.blog.hu/ 2010.02.17. 20:29:39

@futureclub:
A legszoftosabb verzió alapján A CDT csupán átverés. Vegyük ezt a példát:
A CDT nevű cég valóban gyémántokat bányászik, és fel akarja pörgetni a forgalmát, ezért kitallja hozzá ezt a rendszert. Így olyanok is vásárolnak a gyémántokból akiknek semmi szükségük rá, csupán az értékesítési jutalék csábítja őket. Te veszel egy gyémántot. Majd elsózol egyet a nagynénédnek, egyet az autószerelőnek, egyet a fodrásznak egyet pedig egy internetes figurának. Befektettél 500 usd-t, kivettél 1000-et. Dupláztad a pénzed, boldog vagy és még van egy gyémántod is. Egy idő után viszont elfogynak az új beszállók, a nagynénéd már nem tud új beszállót hozni. Kell neki a gyémánt? Nem, soha nem is kellett. Ő is pént akart csak keresni. Neki bukta. Azaz ha nincs több új beszálló, akkor bajba kerül a rendszer. Már ez is piramisjáték gyanú.

De van ennél rosszabb verzió is.
A CDT a rendszer bedőlése előtt az összes pénzzel kereket old. A gyémántokat nem szállítja ki, így a későn beszállók még azt sem kapják meg.
Ráadásul én ezen felül még mindig kételkedem a kövek valódi értékében. Az adó és egyéb vonzatokról nem is beszélve.

Látva a belépett játékosok indulatait, érveit és reakcióit itt ezen post alatt, főleg megérte fogalkozni ezzel a témával. A valós életben a beszervezési érvek ugyanis megegyeznek az itt elhangzottakkal, csakhogy ott nincsenek jelen a szkeptikus ellenérvek, így a befolyásolható jellemek könnyen elcsábulhatnak.

Én azt nem értem, hogy ezt az egész rendszert, hogy nem lehet átlátni. Pl miért jó ez a CDT-nek? Akik benne vannak, tudják hogy ez átverés, de mivel ők már bukhatják az eddigi befektetésüket, mindent megtesznek hogy a rendszer tovább működjön. De örökké nem működhet.

Mlmjoc 2010.02.17. 21:32:10

@Terrier:
Ne haragudj, de már jó páran szoltunk, hogy hülyeséget beszélsz. Ne értsd félre nem azért mert a cégről nem egyezik a véleményünk.
1. Honnan veszed azt az infót hogy 500 usd-t fizetsz be és 1000 usd-t kapsz. Sehol nincs ilyen leírva.
Legalább arra vehetnéd a fáradtságot, hogy felmész a youtub-ra, megnézel egy prezentációt és felírod mit láttál benne.

120 usd (25.000ft) a létező összes anyagi vonzata amit be kell fizetni és nem 500 és nem 1000 usd-t veszel ki, hanem 2000 usd kézpénzt +2500 usd értékű gyémántot.

De a két megközelítésedre válaszolva:
Tegyük fel igazad van. Mi történik?
Befektetek 120 usd-t, és kiveszek 4500-at. Legyen az a szélsőséges helyzet hogy ezt egyetlen egyszer tudom megcsinálni. Nyertem 4320 dolcsit. Nekem megérte. De ha tovább folytatom netán az ülztet? Onnantól kezdve Csak pluszba vagyok.
Ha nagyon kételkedek akkor is max rizikó 120 dollár.
Hozzáteszem, csak hogy tudatlanságodat kiegészítsem, minderre pénz visszafizetési garancia is van. Természetesen most gondolom azon filózol hogy csak mondják és úgyse fizetnék ki:D:D
De ha jól tudom abban igazad van, hogy nem sűrűn fizet ilyet a cég, mert eddigi információim szerint még mindenki megkapta a gyémántot is és a pénzt is.

Elfogynak az emberek?:D:D
Ezt te se mondod komolyan.
A televízió gyártás nem esett vissza egyébként? Hisz régen egy utcába volt két TV. Jelenleg minden háztartásban van 3. Tv eladás töretlen!:D:D
Vagy esetleg van infód, hogy az is a végét járja?:D
Akkor feltétlen oszd meg velünk, mert azonnal rohanok veszek még 4-et, hogy ha elromlik tudjak mit nézni.

oldozó 2010.02.17. 22:28:25

Ez már kész komédia, van itt két komoly ember akinem tud szöveget értelmezni, vagy csak nem meri bevallani ,hogy tévedhetett!!

MINDENKI SZÁMÁRA AJÁNLOM, AKI NEM TUDJA ÉRTELMEZNI A LEIRTAKAT, AZ NE IS PRÓBÁLJA, INKÁBB FIZESSEN BE A LOTTÓRA, MERT OTT GARANTÁLT A NYEREMÉNY, 1-A 44MILLIÓHOZ, EZ IGEN, ITT BIZTOS A PÉNZETEKNÉL LESZTEK!!! Ja, és ne feledjétek el, hogy a szelvényeket igen hasznossan fel lehet használni, mivel papírból vannak! SOK SZERENCSÉT!!!

Terrier · http://steksz.blog.hu/ 2010.02.17. 23:32:44

@oldozó:
További jó piramisjátszadozást.

oldozó 2010.02.18. 05:17:29

@Terrier:
Én már eleget lottóztam, meghagyom azoknak, akik a szerencsében hisznek, nem a munkába. Üdv.Mindenkinek!

Mlmjoc 2010.02.18. 10:36:42

Hát na igen.
De az, hogy ki mit tart munkának, az egy más kérdés.
Mivel különbözőek vagyunk, így nem is kell h egyezzenek.
De pl. egyetemen a tanulmányi osztályon kimondottan tróger népség dolgozik.
Pl most összeállította valameliyk nagyokos az órarendeket. A következő hibákkal:
1. Az előadás és gyakorlat egy időpontban van.
2. Előadás előfeltétele a gyakrolat, gyakorlaté az előadás, tehát senki nem tudja felvenni.
3. Olyan tanár tartja az órát aki féléve tnaulmányi szabadságon va.
4. 2 óra ugyan abban az időben, ugyanabban a teremben van.
5. 24 fős a terem és képtelenek felfogni, hogy oda 60 ember nem fér be, még ha plusz székeket viszünk be, akkor se.
6. óra adó a tanár, csak pénteken jön az egyetemre mert 300 kmre lakik. Az óráját berakták szerdára, mikor nincs itt.

Na most a gondom ezekkel az, hogy ezért valaki felvette a fizetést. De miért? Jó így? Hazsnálható? Nem.
Ezt munkának nevezzük???? Én nem nevezem munkának.
És sokan ezért nem szeretik az MLM rendszereelkt mert ha ott is iylen minőségben végzi valaki a munkát akkor nem kap egy fillért se.

De egy kőműves felépít egy házat, de összedöl a fele. A másik felét ki fogják fizetni ami nem dölt össze?
Szerintme nem.

Mlmjoc 2010.02.18. 12:29:01

@Terrier:
Üdv!
Olvasgattam több cikkedet. Elég érdekesek, tanulságosak, és nagyon nagy részével még egyet is értek, meg szerintem nagyon sok ember.
Tényleg jó.
Egy kérdés merült fel bennem. Ha azok is olyan pontosak mint a CDT-vel kapcsolatos állítások, akkor sokra nem megyünk vele.
Én bevallom, sok céget nem ismerek, olyan szinten hogy véleményt mondjak róla. Őrülök hogy te igen.
Csak pl a piramis játék kitalálójáról szóló cikk, az nagyon tetszett.
Viszont a sciennettel kapcsolatban is jó a cikk. Én halgattam prezentációkat róla, meg olvastam is, de nem dolgoztam vele. Innentől kezdve nem tudom megcáfolni azt h nem igaz, se azt mondtani hogy jó.
De mivel CDT-vel foglalkozom is, és azzal kapcoslatban hülységek vannak írva, így felmerül bennem a kérdés, hogy valyon többi az komoly, vagy csak kamu.
Vagy a német kéthónapig működő piramis játék. Nagyon jó, meg tetszett, és nem si tudtam róla. Ha tényleg úgy van ahogy leírtad.
Ezért javaslom, hogy próbálj meg bizonyítékot is írni.
Szép napot!

szaszalino 2010.02.18. 21:59:11

Mlmjoc(i)

Nagyon tetszik nekem ez a kényszeredett erőlködés, és a nem életszerű asszociációk a munka becsületének, értékének a behatárolása kapcsán.
Már korábban leírtam, ha a sarokra kiáll egy hölgy, máris munkának, szolgáltatásnak nevezi. Effektíve, ez így is van, valahol, valóban munka.
Mindenesetre, számomra a munka azon értékteremtés formája, amely valódi tevékenység során, a társadalomnak szüksége is van rá, azért, én optimális esetben, kellő javadalmazásban részesülök, mert értéket teremtettem.
Nekem, van egy főállásom, mellette egy másik kisebb, és ha még mindig maradt egy pici időm, otthon is feltalálom magam a szakmám adta lehetőségeiből. Esetleg, ha valaki ezt szerencsének nevezi, akkor az téved. Ugyanis, egy kollegám, nem is olyan túl régen, ennyit szűrt le abból a tevékenységből, amit én csinálok. Zokon is vette tőlem, mikor megemlítettem neki: viszont, én nem csak horgászni járok a szabadidőmben, és csak a lottóötöst tartom szerencsének.
Tényleg nagyon megható, ahogyan itt kellő elszántsággal munkáról beszéltek, ahogyan bizonyítékot követeltek tőlünk, akik csak egészséges kétkedéssel, távolságtartóan szemléljük azt, amire még soha nem volt példa. Bár én nagyon szívesen látnék már tőletek akár egyet is.
Véres szájjal beszéltek itt olyasmiről, amit még itt senki nem tudott cáfolni úgy: hogy baszki öcsém, itt a számlakivonatom, ezt utalták, ezt kaptam.
Én itt már megtettem, bemutattam, valódi munkáért, valódi érték, ennyire egyszerű.
Az elmúlt két évtizedben én annyi ügyeskedést, annyi próbálkozást láttam már emberektől. Kellő elszántsággal, mérhetetlen hitű csoportok hirdették a megváltás eljövetelét, persze, én addig a munkaszerencsémből kifolyólag már kétszer cseréltem autót (szalonból) gyarapítottam a lakásom, nyaraltunk szinte minden évben. Viszont ezek az emberek, bár lehet olyan környezetben élek, ahol csupa ilyen balfasz él, de egyiknek sem sikerült még ebből és hasonló kezdeményezésükből olyan egzisztenciát építeni, mint én, akinek csak egyszerűen"szerencséje" volt, aki nem szégyell reggel időben felkelni, és elmenni, dolgozni…

Mlmjoc 2010.02.19. 18:12:34

rendben van, meg igazad is van nagyrészt.
de nekem nem azzal van bajom h valaki kételkedik vagy nem hisz valamiben. Ez természetes. Ezzel semmi gond.
Hanem az a problémám hogy bizonyíték nélkül vádaskodik, feljelent, és bizonyított tényként állít be valamit. És ebből adódóan hazudik.
Ez a gondom.

Kállai Eva · http://www.international-webwork.com/onlinejob.php 2010.02.20. 01:03:28

@szaszalino:
Kedves Szaszalino!
A munka soha nem szégyen, és igenis aki tesz annak érdekében, hogy elérjen valamit az életben annak mindenképp sikerülni fog.
Sokan hajlamosak szerencsének nevezni azt, ha valakinek esetleg bejön valami.
Nem véletlen az, hogy te ott tartasz ahol. Biztosan meg dolgoztál érte és ezt csak magadnak köszönheted.
Magyarországon és a környező országokban, még nagyon kevés ember tud felmutatni nagy vagyont, vagy luxusautót a hasonló tevékenységekből ez igaz.
Többekről lehet viszont tudni, hogy a hasonló tevékenységekböl élnek.
A bizonyítékokkal csak annyi a probléma hogy hiába másolnák ide be bármit is, úgyis megtámadná valaki, hogy hamisítvány, mert valljuk be meg lehet csinálni.
Be tudnám ide rakni én is az OTP számlatörténetemet minek.
Amúgy a CDT jutalékunk egy külföldi bankszámlára jön amihez tartozik egy bank kártya, sokan tudnak ilyet már mutatni.
Ha szeretnéd megnézni élőben is meg tudom mutatni neked , majd jelzem, amikor a te környékeden járok, akkor tudok neked néhány gyémántot is mutatni, nem azért hogy bármit is bizonyítsak csak azért, hogy te is a saját szemeddel meggyőződj, arrol hogy ez nem csak egy misztikum hanem valóban létezik.
A saját húgomnak megmutattam és mit mondott, szerencséd volt, időben kezdted stb.
Mi aki „nem normális” munkát végzünk és eredménye is van, ugyan úgy megkapjuk azt, hogy szerencsénk volt, ugyan úgy rosszul esik, mert tudjuk, hogy megdolgoztunk érte.
Nekünk is ugyan úgy fel kell kelni reggel, ugyan úgy meg kell birkózni a hétköznapi problémákkal, mint azoknak, akik normális munkát végeznek.
Az valóban jó érzés lehet, ha egy szalonból tudod megvenni álmaid autóját, én is erre vágyom, mivel nem rég dolgozom hálózatépítésben még nem is várható, hogy szalonból vegyek autót.
Egy év alatt azért elértem azt hogy azzal foglakozhatok amit szeretek, tudok tankolni az autómba, ami 10 éves de nagyon imádom.
Néha megenhetem magamnak, hogy éterembe elmenjek, ki tudom fizetni a rezsimet, megvetem magamnak azt, amire szükségem van stb .
Ezzel a munkával sem lehet valaki 2-3 év alatt milliomos, viszont mivel „normális munkám” is volt tudok, van összehasonlítási alapom.
Én ezt csinálom szívesen, de elfogadom, ha valaki szkeptikus, és másban látja a jövőjét.
Azzal nem értek egyet, hogy mi nem hozunk létre értéket, visszaadni az emberek hitét önbecsülését szerintem van olyan értékű, mint pl kenyeret sütni.
Az ilyen jellegű munkákra is ugyan olyan szükség és igény van, mint bármilyen más munkára.
Tudom ezt sokaknak nehéz elfogadni és nem is kell elfogadni, de attól még igaz.
További szép napot mindenkinek.
"A szerencse az, amikor a felkészültség találkozik, a lehetőséggel."
(Oprah WINFREY)

vasököl1 2010.02.20. 14:39:10

Szervusztok Fiúkák!

Benéztem egy kicsit, azt hittem lecsillapodtak a kedélyek,de látom, nem.
Van egy jó közmondás:-addig jár a korsó a kútra, míg el nem törik! Ezt véssétek jól az eszetekbe, és majdan gondoljatok rá.
Még az is aki azt írta az egyik hozzászólásában, hogy ez ez utolsó, de nem az volt.
Feltételezem rólatok, hogy nem merő rosszindulatból csináljátok ezt, hanem csupán TUDATLANSÁGBÓL.
Ebből kifolyólag játszadoztok ti itt sok kisember mellékjövedelmével,egzisztenciájával..
Mert igenis, ez az igazság!!
Elakarjátok venni ezeknek az embereknek a megélhetési forrását!
Szerencsére az Isten két kézzel mér!
Majd ha ti is majd nem ifjú titánok lesztek, hanem ne adj Isten betöltitek az 50-60 életéveteket, és már sehová nem kelletek, mert túl öregnek számítotok,akkor szeretnék veletek elbeszélgetni erről a témáról.
Mert azoknak az embereknek 80%-a akiket ti most támadtok ebben a cipőben jár: vagy 40-50 000ft-os havi nyugdíjból próbál megélni, vagy mit ad Isten , 16 000ft munkanélküli segélyből.
Ezekkel az emberekkel játszadoztok ti munkaidőtökben, unalomból?

Ha eddig még nem gondoltatok erre, az a kérésem nézzetek egy kicsit magatokba, és érezzetek egy csöppnyi szégyent.
Aztán nézzetek körül,és a saját megelégedettségetek falán kívül vegyétek már észre azokat az embereket is, akiknek nem adatott meg az a luxus ,hogy elvigyék a családot vacsorázni, vagy elmenjenek nyaralni, bár egy évben egyszer, de szeretnék ezt ők is.
Ez a kérésem hozzátok, és talán nem talál süket fülekre, ha megértettétek amit írtam.

vasököl1 2010.02.20. 15:08:14

Mindenkinek!

Ez egy tanítómese, amit nem Aesopus írt hanem a nagy-természet, de leírom mindenki okulására.

Gondolkoztál már azon, miért repülnek V alakban a vadludak?
Amikor egy madár suhint a szárnyával, felhajtóerőt képet az őt követő madár számára.Egy V alakban az egész csapat 71%-al hosszabb utat tud megtenni, mintha az egyes madarak egyedül repülnének.
Amikor egy lúd kiesik a V alakból, hirtelen úgy érzi mintha mázsás súly húzná lefelé, és gyorsan visszaszáll a csapathoz.
Csakúgy mint a ludak, azok az emberek akik azonos irányba tartanak, és közösséget alkotnak, gyorsabban jutnak el a céljukhoz,mint azok akik teljesen egyedül próbálják meg azt.
Amikor egy lúd elfárad, hátra repül és egy másik foglalja el a helyét a V csúcsán.
Ha az embereknek lenne annyi eszük mint a ludaknak,rájönnének, hogy a sikerük egyértelműen a közös munkájukon múlik,felváltva vállalva a munka nehezét,és osztozva a vezetés terhein.
A hátul repülő ludak, hangos gágogással bátorítják az elsőket a sebesség növelésére.
Fontos, hogy a mi hátulról jövő gágogásunk bátorító legyen az előttünk haladóknak, különben csak gágogás marad.
VAN AKI HALLGAT A VADLUDAKRA!!!

A fenti adatokat a V alakzatról és felhajtó erőről tudományos munkatársak írták le. (ha bárki is kétségbe vonná)

szaszalino 2010.02.20. 21:33:40

@vasököl1:

Nos, ezek a vadlibás történetek egy jópofa tréningről jönnek. Ismerem, a vadliba effektust, és mivel jó pár ilyen tréningen részt is vettem, tudom, ismerem, hogyan bírjak rá az embereket szemléletváltásra. Célja és módja, ezeken a tréningeken tanítják meg, hogyan használjam ki az emberek képességeit a legolcsóbban, hogyan dolgozom velük, de ugyanakkor hiteles vezető is maradjak a szemükben, akik vakon bízzanak bennem. Azt gondolom, túl nagy bölcsességet nem mondtál, de megpróbáltad elsütni...
Próbálkozni, persze azért azt lehet.
Más:
Kanyarodjunk vissza egy picit a megelőző hozzászólásodhoz.
A gazdaság, és Magyarország kiszolgáltatottsága, azon belül az emberek kilátástalansága ezt a társadalom hozta létre, másként megfogalmazva: én, te, és mi, mert ezt mi engedtük, ez mindannyiunk bűne. Nem akarok politizálni, sem filozófiai mérlegelésekbe kezdeni ezen a téren, de mi magunk engedtük idáig fajulni a történéseket, a felelősek mi magunk vagyunk! Ez a húsz év, amit demokráciaként emlegetünk a hátunk mögött, szinte alig, vagy semmi sem történik ebben az országban, csakis a mi birkaszellemünk okolható ezért (is) és itt erősen gondolok mindkettő politikai erőre, akiket vakon követnek, egy csalóka ideológiát, és most mindegy, hogy legyen az jobb vagy baloldali beállítottságúak. Valahogy, úgy tudnám jellemezni ezt, mikor egy ember áll a gyalogátkelő zebránál, és mögötte még jó néhányan. Viszont, ez a rutinos gyalogos, aki nem várja ki a piros jelzés végét, mert már úgy gondolja éppen eleget várt, majd elindul a másik oldalra át. Szóval, a többi várakozó személyekből meg reflexből követik, és többen lelépnek utána, az első, aki elindult, még éppen átér a másik oldalra, míg a követőkbe meg belerohan egy érkező autó. Szóval ilyenkor ki a hibás?
Aki elsőként lelépett? - vagy akik utána indultak el?
Szerintem pedig utána már késő kiabálni, hogy: rokkant lettem, meg nyomorék.
Viszont, történelmi ötletem támadt ezzel kapcsolatban, tán még ennyire soha nem állt Magyarország ennyire közel a gazdasági gödörből való kilábalásból.
Minden munkanélkülit, és segélyből élő ember, meg kell ajándékoznia az államnak egy 26ezer forintos CDT befizetéssel. A rendszerét pedig rá kell építeni az emberekre úgy, mintha egymást hozták volna be az üzletbe. Ezek után, pedig az államnak már soha többet nem kell fizetnie majd a segélyt, sem támogatást, hiszen a rendszere jövedelmezősége önellátóvá vált. Egyszerűen nem értem ezt a kormányzati hozzáállást, miért nem használják ki ezt a gazdasági csodát, miért nem látják ezt a lehetőséget eddig, mégsem csak a holdon történik mindez, hogy ne tudnának róla. (???)
Fel kellene ismernie az államnak, hiszen egyszer kellene beruháznia, utána meg csak dőlne a lé az embereknek.
Szóval, holnap meg is íróm a levelem a Bajnainak, de lehet, hogy még Orbánnak is, és kitudja, melyik harap majd rá elsőként, hátha megmentik ezt az országot ezek a fiúk, és hátha ők is felismerik a történelmi lehetőséget.
Látjátok, így kell üzletet építeni, ti meg szaroztok 10-20 ember verejtékes munka árán a beszervezéssel, én viszek egyből akár egymilliót is!!!
Aztán, nem lenyúlni ám az ötletem...
Értem???

(már előre sajnálom CDT-nél dolgozókat, rengeteg túlórában csiszolják és színezgetik majd nekünk, magyaroknak a millió darab gyémántot)

Kállai Eva · http://www.international-webwork.com/onlinejob.php 2010.02.21. 01:18:04

Kedves Szaszalino az ötlet nagyon zseniális belőled egy nagyom jó CDT munkatárs lenne, jó tudom, ez téged nem érdekel és csak poén volt.
Gondolom, azt te is tudod, hogy azoknak, akiknek az lenne a feladata, hogy megszüntessék a munkanélküliséget nem érdekük ezen gondolkodni.
Abban a pillanatban, ahogy behoznának egy törvény arra, hogy csak az kap munkanélküli segélyt aki, napi 8 órában a városokat takarítja vagy pl Ök javítanák az utakat, talán nem is lenne munkanélküliség.
Egyébként nem elég csak álam bácsinak befizetni hanem, szükséges még hozzá internet, számítógép és még egyéb apróság is.
Mint ahogy ha utakat akarnának, esetleg velük építtetni ki kellene őket arra képezni, az pedig már problémás és senki nem foglakozik vele.
A CDT nek 4 gyémánt bányája van, lenne, bőven mindenkinek ezen nem kell aggódni.
A vadludas történetnek pedig valóban a szemléletmód váltás a lényege, ami én úgy gondolom, mindenkinek csak hasznára válhatna.
www.karriertipp.hu/OMI/vadludak-2.swf itt megnézheti az akit érdekel.
www.karriertipp.hu/OMI/legyenidod.swf ezzel pedig mindenkinek szép napot kívánok.

pannonfunk 2010.03.13. 22:24:58

@szaszalino: Na, most kérdezzük meg Kállai Évit. Bár már biztos valahol olyan országban röhög a markába, ahol nincs kiadatási egyezmény...

vasököl1 2010.03.14. 20:12:19

Szervusztok nagyokosok!

Az nevet aki utoljára nevet.
Szégyellhetitek magatokat, hogy ennyi kispénzű embernek a megélhetését kockáztattátok.
Most dörzsölhetitek a kezeteket, briliáns dolgot csináltatok, de szerencsére még nincs vége.
Itt senkinek sem kell más országba menni, senki nem lopott , nem csalt, a hálózatépítés pedig legális dolog.Ha nem lenne az ,már rég betiltották volna.
Csak bámultam, mennyi hülyeséget összehordtak a tévében is, de ott csak a hírértéke számít valaminek és nem az igazság.

szaszalino 2010.03.14. 20:45:50

@vasököl1: Elsősorban a károsultak (Ti magatok) a feljelentők, akik hiába várták idáig a cuccost, meg a zsetont, de valahogy nem akaródzik megjönni (ahogyan a cikkekben, és a híradóban is említik)
Összeszámolni sem tudják még, mennyi kár keletkezett.

Kállai Eva · http://www.international-webwork.com/onlinejob.php 2010.03.24. 02:52:31

Sziasztok! Rég nem jártam erre, nem volt semmilyen konkrét infó amiről nektek is tudnotok kellene.
Most viszont vannak új hírek.
A freedomrock vizsgálat pozitívan zárult miért nem hallunk erről a médiában, gondolom ez már nem érdekes.
Vagy esetleg Terrier miért nem említi meg akár egy mondatban is????
Ez már nem érdekel senkit vajon miért????
Talán az már nem érdekes, ha valaki igen nagyot hibázott és valakik felelőtlenül rágalmaznak és írogatnak összevissza mindent, igen ez valóban nem hír.
A CDT és TVI vel kapcsolatban még nincs semmilyen hivatalos határozat, ezért nekünk még várni kell a sorunkra. De kivárjuk.
Viszont a CDT nyitott egy hivatalos blogot ahol konkrétan a cégnek lehet feltenni a kérdéseket és magyarul. Tehát kedves szkeptikusok ott szeretettel várnak mindenkit.
A 6 év alatt csak angol és orosz nyelvű blogot hoztak létre tehát a magyar médiának valójában mi köszönettel tartozunk, hogy a cég elérhetővé tett egy magyar nyelvű fórumot ahol bárki kérdezhet.
www.cdtforever.com/eclipse/rep/client/index.cfm?mode=entry&rep=hungaryblog&entry=8757B1F0-3048-59E6-262BF301B0AAB1D4
Meg lehet konkrétan a cégtől közvetlen kérdezni, hogy piramis vagy nem.
A TVI vezetők is hamarosan meg teszik a megfelelő lépéseket, amiről hallani fogunk.
A TVI cégbejegyzése egyébként itt megtalálható.
www.drcor.mcit.gov.cy/portal/page/portal/Eforos/dttDisplayResults_en
A vezetők és tulajdonosok pedig itt.
www.tviexpress.com/advisory-board.php
Ök illetékesek abban, hogy megválaszolják azt a kérdést, hogy piramis vagy nem.
Amit mi tudunk, hogy nem hisz ki akar egy illegális törvénytelen dologban közreműködni.
Az ügyvédek benyújtottak egy beadvány a rendőrségre és a Pszáf-hoz amire mi is várjuk a választ , ahogy megkapjuk itt is közéteszem addig szíves türelmét kérem mindenkinek.
Minden CDT és TVI munkatársnak kitartást és türelmet kívánok, a Freedomrock-osoknak pedig további eredményes és sikeres munkát kívánok.
Terrier pedig gondolkozhat egy újabb témán, mert hamarosan ez már nem lesz érdekes senkinek.
Egyébként máson is el kellene gondolkodnia terrier barátunknak, de nem, megyek nagyon előre, nem akarom idő előtt lelőni a poént.
Sziasztok.
Kállai Éva

Kállai Eva · http://www.international-webwork.com/onlinejob.php 2010.03.24. 03:17:49

@pannonfunk:

Kedves aranyos kék törpike.
Itt vagyok most éppen Budapesten, 06202670575 itt bármikor elérhető vagyok.
Egyetértek Vöröskövel várjuk meg a végét, mert valóban az nevet igazán, aki a végén nevet.
Én igazán őszintén csak sajnálni tudlak téged.
A médiában megjelent riportokat pedig nem kommentálnám, aki figyelmesen végignézi, bármelyiekét láthatja, hogy egy jól összevágod hazugság, aminek az emberek megfélemlítése a célja.
Mert Magyarországon a média bárkit manipulálhat, aki hagyja magát.
Tudok neked küldeni több linket is, rádiós riportokat, cikkeket, amiknek semmi valós alapjuk nincs.
Többünket megkerestek újságírók, hogy mondjuk el a véleményünket, de amikor azt mondtam, hogy természetesen, de csak ügyvéd jelenlétében akkor ki a hazug és ki az, akinek félnie kell???
További jó gonoszkodást neked.
Kállai Éva

pannonfunk 2010.03.24. 18:25:43

@Kállai Eva: Ezerszer megmondtam már, hogy ha annyira-de-annyira kedves akarsz lenni az emberekkel, fizessed be őket, ne szedjél belépési díjat. No?

Ja, akkor nem lenne hasznod. Ebből következik, hogy a hasznod csak a bepalizottak belépti díjából van. Pont.

Lehet itt vádaskodni, meg sértettet vágni, mindketten tudjuk miért, nem tetszik, hogy társadalmi munkában meg akarjuk akadályozni, hogy palira vegyetek embereket. Naná, hogy nem tetszik nektek, tökéletesen meg tudom érteni.

Kállai Eva · http://www.international-webwork.com/onlinejob.php 2010.03.25. 00:11:44

Aki itt vádaskodik, azok nem mi vagyunk én biztosan nem, és sértve sem érzem magam.
Ha még azt sem érted, hogy itt senki nem szed semmilyen belépési díjat akkor előbb meg kellene értened miről, van szó, és utána vádaskodni.
Nem veszed észre, hogy folyamatosan alaptalan dolgokkal vádaskodsz és rágalmazol.
Azt írtad valahol távoli országban bujkálok ahol nincs kiadatás.
Milyen alapon, meggyőződtél róla, nem csak unalomból nincs más dolgod, és ráadásul gyáván név nélkül.
Írd már légyszi egyszer be a neved, telefonszámod, ha mered persze .
Alaptalan rágalmazásért, szándékos rossz hírkeltésért felelősségre lehet vonni bárkit.
Társadalmi munkában pedig kampányolhatnál pl a jobb minőségű utakért, jobb egészségügyi ellátásért, több hagyományos munkahelyért, tisztább városért stb .
Azzal valóban segítenél másoknak is , az amit most csinálsz kb olyan minőségű mint amit társadalmi munkában a munkanélküliek kényszerből csinálnak.
Sok sikert a továbbiakban a társadalmi munkádhoz.

Kállai Eva · http://www.international-webwork.com/onlinejob.php 2010.03.26. 15:16:38

Ha majd egyszer Magyarországon és a keleti országokban is elkezdenek hasonlóképpen gondolkodni a politikusok, akkor talán az emberek is rájönnek arra, hogy az MLM –re igen nagy szükség van.
www.youtube.com/watch?v=NcFMNT5RkoA&feature=player_embedded

szaszalino 2010.03.26. 18:23:32

@Kállai Eva: 2010.03.24. 02:52:31
Gyenge, és erőltetett minden egyes leírt gondolat az oldalon, sőt, jogi értelemben rendkívül semmitmondó.
Ilyet, itt ezen az oldalon mi is tudunk írni, sőt, ez az oldal arról szól, hogy: szerintem…
Én valamiről így-vagy úgy gondolom.
A "hivatalos" magyar oldal, inkább hasonlít egy üzletkötő internetes iroda átszabott változatára, és a szerintem ügynöke leírja az Ő egyoldalú szerintem komolytalanságát, de véletlenül sem egy vérprofi cég közleményeként lehet értelmezni.
Nevetséges, hogy egy szintre állítja be önmagával szemben a Coca-Cola vagy a Microsoft termékeit, holott az üzletpolitika még csak közel sem azonos struktúrában történik. Ezen cég innovációja pedig még csak szóba sem jöhet az említett cégekkel. Ez pont olyan érdekes dolog lenne, ha én kölcsönadok valakinek pénzt, és máris az OTP-hez hasonlítanám magamat.
Egy valamire való cég, ha annyira-nagyra tartja magát, az egy hivatalos képviselttel lenne jelen az adott országban, jogi vonatkozásban cégbíróságon bejegyzett, felelősségre vonható irodával rendelkezne.

A TVI cégbejegyzése az adott linken nem létezik.
A Tulajdonosok oldalán nincs semmi értelmezhető.

A yutube fordítás nagyon gyenge (kicsit elferdített) és nem azonos a mondanivalója Clinton elnök mondanivalójával. Okos ember volt, aki fordította, mert úgy gondolta majd egy bemutató előadáson előkapja és a többség meg úgysem érti az amerikai angolt, de elkápráztatásként jól szolgál majd. Na, ezért hiteltelen számomra az MLM rendszer, mert ilyen és hasonló eszközökkel elferdítik az üzletpolitikát.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.06.19. 15:10:11

"Kassai Csilla:
2010. április 7. szerda 21:50-kor

Drága Zsolt!

Most nagyon sajnálom, hogy nem vagyok debreceni és nem a 2.számú választó körzetben lakom. Kívánom Nekek, népünknek és minden jóra való, jólelkű embernek, hogy győzzön a szeretet, az összefogás, a mergértés, a HIT és a BÉKE. Hiszem! Tudom! Hogy Isten országa ott lakik valamennyiünkben.Hiszem! Tudom, hogy nincs az a sötétség, ami akár egyetlen gyertya fényét kioltaná. Hiszek abban, hogy az élet szép, az emberek jók, a világ pedig pont olyan, amilyenné tesszük! Sok sikert kívánok szívem minden szeretetével! Kassai Csilla" leinemannzsolt.eu/?p=45

vilagnezet.blog.hu/2010/02/04/sciennet_inkabb_hittek_benne

pannonfunk 2010.06.21. 10:50:29

@IGe: És mit lehet tudni kedvenc Zsoltunkról? Sikerült lelécelnie az országból a mentelmi joga alatt vagy jól megérdemelten a sitten ül már, most hogy nem sikerült képviselővé választatni magát?

Reactor 2016.10.11. 14:16:21

Na, eltelt 6 év. Hol van a sok-sok csiliomos, aki mind CDT-ből gazdagodott meg? Én valahogy egyet se látok, biztosan rosszak a szemeim.
Tehát mégegyszer...hol vannak a CDT-csiliomosok? Sehol.
Átverés volt ez a hipiszupi üzlet is? Igen.

Erről pedig szerintem ennyit. Ide egy pontot kérek.
süti beállítások módosítása