steksz

Rossz pénz, elvész... Szubjektív válogatás a régmúlt és napjaink legérdekesebb pénzügyi eseteiből. A legnagyobb csalóktól a legkisebb ötletekig.

Portfolio

Kérdezz!

Minden kérdést és véleményt szívesen veszek. ecoblog555@gmail.com

A Fundamenta ügynök piramisa

2009.12.13. 22:40 Terrier

Fantasztikus ötlete támadt Józsa András Zoltánnénak, a  Fundamenta debreceni üzleti igazgatójának egyik nap. Kitalált egy mesét, miszerint a Fundamenta vezetőinek van egy belső számlája, ami után évi száz százalékos kamatot lehet kapni. Három hónapra 27 százalékos a hozam, de már egy hónap után is jár tíz százalék. Józsáné pedig annyira empatikus, hogy még ismerőseinek is segít, az ő pénzüket is megfialtatja a csodaszámlán.

 

Talán vissza először vissza akarta adni a pénzt, aminek átvételéről számlát adott, amit saját maga írt alá. Később már az új belépők befizetéseiből fizette a régiek hasznát, gondolván hogy az Úr majd csak megsegíti valahogy. Több mint 70 milliót szedett így össze környezetétől.

 

Az Úr nem segítette meg, pedig egy papot is bepalizott. Jött a hideg zuhany, csodák és csodaszámlák nincsenek, eltűnt a 70 millió. Józsánénak se háza, se vagyona csak egy Mir Mur nevű férje van papíron.
 

A Fundamentát viszont beperelték a károsultak, és a pereket részben meg is nyerték. Mindenki visszakapta pénzének nagyobbik részét Csiki Péter bíró döntése alapján.
 

A bírói döntés remek kiindulási alap lesz további csalások elkövetéséhez. Józan ésszel a felelősséget a csaló és a károsult együttesen kellett volna hogy viselje.

Szólj hozzá!

Címkék: csalas fundamenta

A bejegyzés trackback címe:

https://steksz.blog.hu/api/trackback/id/tr661595388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása