steksz

Rossz pénz, elvész... Szubjektív válogatás a régmúlt és napjaink legérdekesebb pénzügyi eseteiből. A legnagyobb csalóktól a legkisebb ötletekig.

Portfolio

Kérdezz!

Minden kérdést és véleményt szívesen veszek. ecoblog555@gmail.com

ScienNet: gazdagodjak meg költekezéseidből

2009.12.15. 19:02 Terrier

 - Fordulópontot jelentett az életemben amikor csatlakoztam ehhez a csodálatos rendszerhez - győzködött egy távoli ismerősöm. - Rájöttem hogy menyivel jobb stresszmentesen, kiemelkedő anyagi körülmények között élni és mindezt a ScienNet rendszerének köszönhetem. Mert ugye adva van a cégek marketing költségvetése...

Egy modern piramisjáték-szervező kézikönyv offshore cégalapításával indul, ezzel lehet profitot feketén és átláthatatlanul kimenteni a legsimábban. ScienNet International LLC és ScienNet Holding Ltd a Headmin Kft mögött, ezzel meglennénk. Aztán mlm rendszerre kell még ráhúzni, ami alkalmassá teszi emberek tömeges beszervezésére. Hazudjuk azt hogy a cég nemzetközi, mert az úgy hiteles, hiszen ha máshol működik, a kapzsi magyar sem maradhat ki. Kell még mögé egy álca.


Össze kell szedni egy halom vásárlót meg sok boltot. A vásárlók a boltokban árengedményt kapnak. Ha szimplán ennyi lenne a rendszer, az akár legális is lehetne. Viszont nem lenne sikeres.


A ScienNet-nél a visszatérítéseket nem az kapja aki elkölti, hanem az is, aki a piramisban felette áll, a vásárlót – közvetlenül vagy közvetve - beszervezte.

A visszatérítés viszont nem olyan sok, így még egy csavar szükséges: az előleg / foglaló / előjog. Ha befizet a tag egy nagyobb összeget a rendszerbe, máris egyből a piramis egyik csúcsára kerül. A piramisjátékhoz már csak egy apróság hiányzik, a kifizetéseket az új belépők előleg / előjog pénzéből lehet kifizetni.


 A szisztéma átláthatatlansága miatt a palimadarakat lassú tűzön kell megsütni. Először mutassunk rá szerencsétlen kívülálló jelenlegi ostoba helyzetére. Eegész nap csak dolgozik, a stresszben tönkremegy az élete. Bezzeg mi tartunk pár előadást a rendszer nagyszerűségéről és élünk mint hal a vízben. Hisz a cégek rájöttek, könnyebb a Scinettel / Lyonesse-el leszerződni, mint milliárdokat kidobálni az ablakon. Az új tag belép.
 

A milliók viszont csak nem jönnek. Nem elég korán szálltál be a rendszerbe ugye. Jókor jó helyen kellett volna lenni. Sebaj van megoldás. Fizess foglalót / előleget, pénzeddel juss előre a rendszerbe és gyűjts magad alá minél több tagot. Ha már több százan tartoznak alád, és a jogaid is meglesznek a rendszerben, hidd el kemény munkával milliomos leszel. Aki elég korán szállt be, heti félmilliót is hazavisz, de közepesen teljesítők is kapnak heti kétszázezret. Csak sokat és ügyesen kell hozzá dolgozni, jól kell szervezni.

 

A gond az, hogy az árengedmény amit a konkrét vásárló kap alig valami. Egy százalék jár azonnal, és még másfél százalék kilencmillió forint elköltése után. Persze kilencmilliót még az igazi hard vásárlók sem költenek el évek alatt sem, így a pénz nagy része csupán virtuális. Ráadásul ennyit a pontgyűjtő kártyák is hoznak.
 

Nézzünk egy konkrét példát. Vásárolok 10 ezer forintért a közértben. Kapok 1 százalék azaz 100 forint jóváírást. A felettem álló két szint is kap 50-50 forintot. Ezen felül még sok sok vásárlás és lesz egy jogom, amiből viszont 60 kell a nagy ködös valamihez.

De sebaj erre is van megoldás, a kulcs, a foglaló, ha 10 ezer forintot befizetsz, kapsz egy jogot. Mivel hatvan jog a kanaszta, hatszázezer forintodba kerül 131 .600 forintmegszerzése. Jó üzlet.

A hatszázezredet elvileg levásárolhatod. Gyakorlatilag nem. Ahhoz ugyanis hogy levásárold, 99 százalék készpénzt kell mellé tenni. Azaz egy tízezresed kiszedése 990 ezer forintos vásárlással lehetséges. Csupán hatvanmilliót kell költeni és máris nálad a haszon. Az alaptőke visszaszerzéséhez pedig még ötször ennyit, 360 millióért kell csak vásárolni és nyertél több mint húsz százalékot. Tényleg zseniális.
 

A kifizetések vásárlási utalványok formájában történnek, adófizetés nincs. Pedig ha elvileg pénzt lehet keresni vele, akkor bizony adót is kellene fizetni.

 

A tisztánlátást gátolta a scientológiai egyház vonal, ami miatt a kurucosok célkeresztjébe került a vállalkozás, ezzel szolgáltatva nekik némi legitimációt. Pedig már legalább egy éve közszájon forgott, hogy a rendszer egy piramisjátékot rejt magában.
 

A sciennetnek 12 ezer termékpartner és 440 ezer vásárló dőlt be. A cég számláin 1.6 milliárd forintot foglaltak le, amiből az apeh 960 milliót máris elvitt, de a játékon meggazdagodó elitet is fel kívánja keresni, a cégvezető L. Zsolt luxusautója is zár alá került. L. Zsolt találta korábban ki a hasonló elven működő gyémánt-business-t is. Csak azt nem értem, hogy miért nincs évek óta rács mögött.

11 komment · 1 trackback

Címkék: piramisjáték csalas sciennet

A bejegyzés trackback címe:

https://steksz.blog.hu/api/trackback/id/tr171595496

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: ScienNet - inkább hittek benne 2010.02.05. 10:20:37

A jó pap is holtáig tanul. Nos eddig szokták csak idézni, de a teljes közmondás: ... és mégis hülyén hal meg. Hinni, vagy egy kicsikét gondolkozni?Állítólag már 440 000 ember volt a  ScienNet "vásárlói klub" tagja, amikor a hatóságok fel...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.01.13. 13:22:58

Elkezdtem egy kijózanító jellegű cikket én is írni a témában. Ha kész, majd ide is felrakom. Ez még a piszkozat:

Aktuális
ScienNet - inkább hittek benne
IGe - 2010.01.13 11:53

vallaskritika.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=84424

Ligu 2010.01.31. 02:45:10

Mondjuk az is jellemző erre az országra, hogy az APEH egyből elvitte a fellelhető pénz nagy részét, a károsultaknak meg talán marad valami...

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.02.05. 10:16:34

@Terrier: Nos ide is felraktam és este 9-10-től másnap kora délelőttig Index.hu címlapon is fenn volt. vilagnezet.blog.hu/2010/02/04/sciennet_inkabb_hittek_benne

erus64 2010.02.21. 23:43:38

Kedves Terrier! Fogadni mernék neked van egy ikertestvéred /lehet hogy IGe az?/! Ennyi marhaságot egyedül nem lehet kitalálni! Neked gőzöd nincs a ScienNetről, de ahogy a többi bejegyzésed olvasom más MLM cégről se sok!
Néha a Btk.-át is forgassátok, hasznos dolgok vannak benne:

Rágalmazás
179. § (1) Aki valakiről, más előtt, a becsület csorbítására alkalmas tényt állít vagy híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

(2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a rágalmazást

a) aljas indokból vagy célból,
b) nagy nyilvánosság előtt,
c) jelentős érdeksérelmet okozva

követik el.
Becsületsértés

180. § (1) Aki a 179. § esetén kívül mással szemben
a) a sértett munkakörének ellátásával, közmegbízatásának teljesítésével vagy közérdekű tevékenységével összefüggésben,
b) nagy nyilvánosság előtt
a becsület csorbítására alkalmas kifejezést használ, vagy egyéb ilyen cselekményt követ el, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával 135 vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
(2) Az (1) bekezdés szerint büntetendő, aki a becsületsértést tettlegesen követi el.

Az ártatlanság vélelme (bűnösség vélelmének tilalma) alapján senki sem tekinthető bűnösnek mindaddig, amíg büntetőjogi felelősségét a bíróság jogerős határozata nem állapította meg (A Magyar Köztársaság Alkotmánya).

Úgy tudom ebben az ügyben nem született még ítélet.

További hasznos időtöltést!

Terrier · http://steksz.blog.hu/ 2010.02.22. 00:29:19

@erus64:
Csak nem egy Sciennet alapító nézett be ide:)

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.02.22. 14:22:29

@erus64: Ilyen primitív szientológia jellegű befosató szöveggel elmehetsz a sóhivatalba zabot hegyezni:-)

A vélemény szabadsága erősebb mindezen törvényeknél. Tehát mindenkinek joga van, hogy egy adott dologról rossz véleménye legyen és joga van azt terjeszteni is.

erus64 2010.04.01. 13:15:48

@IGe:
Vélemény szabadsága!Röhögnöm kell, hol élsz te!?
Ebben az országban meredeken szarnak akár a te akár az én véleményemre. Ja az előbbiekben a Btk.-ból idéztem, ha ez "szientológia jellegű befosató szöveg" ám legyen, nem én találtam ki.Mondjuk nekem gőzöm nincs egyik valláshoz sem,de amint látom te ennek nagy szakértője vagy, ha már a Btk.-ról is a szcientilógia jut eszedbe.

Motivacio 2012.01.24. 19:09:58

segfej az aki másra igy gondol...ezzel van tele magyarország...hogyha nincs kecském dögöljön meg a szomszédé is...

Frust 2012.05.10. 11:04:32

Ez tényleg egy működő dolog (sajnos csak volt).

Reactor 2017.05.10. 00:08:59

@erus64: Te figyuka, mi lenne, ha szardobálás helyett szépen, valós számadatokkal levezetve megcáfolnád az írást? Ha szerinted az egész marhaság, és te egy meg nem értett zseni vagy, akkor mi tart vissza? Nosza!

Miért érzem úgy, hogy erre a kommentre sohanapjáig nem jön válasz...
süti beállítások módosítása