steksz

Rossz pénz, elvész... Szubjektív válogatás a régmúlt és napjaink legérdekesebb pénzügyi eseteiből. A legnagyobb csalóktól a legkisebb ötletekig.

Portfolio

Kérdezz!

Minden kérdést és véleményt szívesen veszek. ecoblog555@gmail.com

Magad Uram önsegélyező piramisjáték sorozat

2010.02.01. 21:37 Terrier

Abszurd csalás sorozat a Falu TV-vel, 40 ezer károsulttal, egy Sierra Leone-i gyémántbányával és sok korrupcióval. A legszebb viszont a magyar rendőrség szerepe.


 

Magad Uram 1 – piramisjáték és sikkasztás, a rendőrök szerint legális


 

A rendszerválás után ifj. Kopcsó András és Kiss Mátyás úgy döntött hogy mindenképpen meggazdagodnak, ezért megalakították 1991-ben Hódmezővásárhelyen a Mikoker Kft nevű cégüket. Igen ám, de szakértelemmel nem rendelkeztek és kapcsolat rendszerük sem volt. Ekkor jött a nagy ötlet: megalkották a Magad Uram 1 önsegélyező klubot. Itt 16 ezer forint befizetésével és három további tag beszervezésével lehetett nyerni. Eddig klasszikus pilóta játék, hozz pár tagot és a befizetéseiket tedd zsebre. A Magad Uram viszont ennél is rosszabb volt, a befizetések nagy részét Kopcsóék ellopták.

Új belépőket hirdetés útján szereztek, a Falu TV műsorain keresztül. Három évig működött a rendszer amikor kezdett ellaposodni a történet. Ekkor segítséget kaptak a rendőrségtől. A BM dolgozói hosszas nyomozás után megállapították, hogy nem történt bűncselekmény. Ez mindenkit meglepett. Az átvert balekokat is, de legjobban a csalókat. Kopcsó és Kiss ettől új lendületet kapott. Már papírjuk volt róla, hogy amit csinálnak, az legális.


 

Magad Uram 2 – a számítógépet ugye nem lehet manipulálni?!


 

Megalakították a Magad Uram II önsegélyező klubot. Itt már nem kispályáztak. Biztosítási ügynököket és OTP-s ügyintézőket is bevontak, a belépési összeget pedig 160 ezer forintra emelték. Viszont nem kellett új tagokat beszervezni már, mivel a szervezők amúgy is el akarták lopni a behozott pénzt, gondolták nem állítanak akadályokat a balekok elé. Két év után tízmillió, négy hónap után hatszázezer forint kifizetését ígérték, de csak a rendszerben elöl álló „befektetőknek”. A sorrendet személyesen maga a SZÁMÍTÓGÉP határozta meg, amit a hirdetés szerint lehetetlen manipulálni. Mivel akkoriban a számítógép kultikus tárgy volt a mindent tudó Mikrobiból, az emberek ezt is simán bevették. A pénz nagy részét végül itt is kilopták. Az átvágottak úgy tudták, hogy a Mikroker egyéb tevékenységei óriási nyereséget hoznak. Ténylegesen a csaláson kívül mással nem foglalkozott a társaság. Terveikhez még több pénz kellett.


 

Magad Uram III – kell a pénz a Sierra Leone-i gyémántbányára


 

Megalakították a Magad Uram III önsegélyező klubot. Visszavitték a belépési limitet 16 ezer forintra és 160 ezer forintot ígértek 4 hónapon belül.

Mivel összesen 40 ezer embert hülyítettek be, párnak a látszat kedvéért fizettek. A beszedett 1,8 milliárd forintból 1,1 milliárdot loptak el. Ebben benne van az a 10 millió is, amit egyikük gyógytornásza tett zsebre, a rokonok és haverok is gazdagodtak.

Közben megalakították a Gyémánt-híd Rt-t. Ez a cég egy Sierra Leone-i gyémántbánya megszerzésére jött létre. Harmadik társuk Hutton Mills Fairbanksné volt, aki férje, gyereke és nagybátyja révén kapcsolatokkal rendelkezett a Sierra Leonei kormány felé. Sierra Leona szegény és erőszak sújtotta afrikai ország, de van egy óriási gyémánt bányája, amit koncesszióba akart adni. A versenyben rajtuk kívül három komoly cég indult, egy amerikai, egy brit és egy német. A Gyémánt-híd Rt 250 ezer dolláros kenőpénze ugyanakkor megtette a hatását, ők kapták a koncessziót. Magyar siker a javából.


 

Kattan a bilincs, a csalókat ügyvédjük is lenyúlja


 

Már a helyszíni gyémántszakértő és az antwerpeni gyémánttőzsde-ügynök is megvolt, amikor a rendőrség négy év kemény nyomozás után végre rájött, hogy itt valami bűzlik.

A cég számláját zárolták, de még a csalók családtagjainak nevén lévő ingatlanokat és luxusautókat is lefoglalták. Sőt, megtalálták a német Volksbankban elrejtett 170 ezer német márkát is Kopcsó és Kiss nevén. Ekkor jelezte ügyvédjük, hogy 10 milliós kenőpénzért feloldatja a zárolást a bankszámláról. Akasztották a hóhért, a 10 milla eltűnt, a rendőrségi zár maradt.

A négy főszervezőt végül csak lecsukták, ifj. Kopcsó András és Kiss Mátyás 5-5, Hutton Mills Fairbanksné három és fél, Gáspárné Ternovszky Anna három éves börtönbüntetést kapott. Azóta már mindannyian szabadultak. Valószínűleg milliárdosok.

6 komment

Címkék: piramisjáték uram magad portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://steksz.blog.hu/api/trackback/id/tr151721272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pénzkereskedő · http://www.nedolgozz.hu 2010.02.02. 10:00:15

Piramisjáték mindig volt, és mindig lesz. Az MLM is ennek a legalizált változata. Azért nem hal ki soha, mert mindig lesznek emberek, akik éppen olyan lelkiállapotban vannak, hogy hinni akarnak az ilyesmiben, holott a józan eszével mindenki tudja, miről van szó.

Mlmjoc 2010.02.18. 12:09:27

Piramis játék tényleg mindég lesz.
Szerintem pedig az mlm nem annak a legalizált változata. Én a wellstar céget tudom felhozni példának mivle ott dolgozok. Ott értékes termék van, nagyon jó marketinggel. Az emberek azért veszik a terméket mert jó. Nem látják tévében, újságban, hogy Győzike éppen mit javasol. Csak saját és ismerőseik tapasztalataikra vannak utalva.
Én úgy gondolom, ha veszek egy üveg sört, és ha nem ízlik legközelebb nem veszem meg. Ha megveszem nyilván azért mert ízlik.
Ilyen szempontból ugyan ez van az mlm cégnél is. Kipróbálom a terméket, ha jó használom, ha nem, akkor megköszönöm és tovább állok.
Az MV 60 éves cég. Mai napig profukálja évente a 20%os forgalom növekedést. Ha nem lenne jó termék mögötte azóta csak kiderült volna:D

zeee 2010.03.03. 22:17:15

A történethez hozzátartozik, hogy a cég minden befektetőjének határidőben fizetett, egyéb jól működő vállalkozási tevékenységeiből. Egyetlen károsultja sem volt a cég tevékenységének, amíg a rendőrség a cég vagyonát nem zárolta. A felszámolási eljárást egy olyan cég végezte, amely jogszerűen nem végezhetett ilyen tevékenységet. A felszámoló cég a meglévő vagyont "eltüntette". A per során az első fokon eljáró bírót, - aki nem értett egyet a cégvezetők meggyanúsításával -, leváltották. Az ügyből bizonyíthatóan nem azok jutottak vagyoni előnyhöz, akik az eljárás során valamilyen ítéletet kaptak.

Remetelány 2010.03.11. 02:40:19

Engem érdekelne, mi késztet valakit arra, hogy 2010-ben egy 1994-es sztorit boncolgasson.De ha már boncolgat, és előkotor régi neveket, tegye azt pontosan.De ki lehet az a Terrier ? Csak nem maga dr. Ternovszki Anna, aki köztudottan a Kopcsó szeretője volt és így lett a Mikroker ügyvezetője ?
De miért ír hülyeségeket ? Tud a vesztegetésről Sierraleonéban, de arról nem tudhogy a rendőrség több mint egymilliárdot zárolt a csalók céges számláin ? Ööööö, de ha a számlán volt a pénz, akkor nem lopták ki. De ha nem lopták ki és megszerezték a gyémántbányát,akkor miért csalók ?
Anyám, ezt magyarázd már el részletesebben, jó ?

zeee 2010.09.16. 15:05:05

@Remetelány:

Elmagyarázom: A pénz az engedéllyel nem rendelkező felszámolóhoz, valamint az igazságszolgáltatás befolyásosabb pozíciójú hivatalnokaihoz került. Az egész ügyből nem lett volna semmi, ha nincsen hatalmas vagyon. Károsultak sem lettek volna, ha a befolyásos ítészek nem más tollaival akartak volna ékeskedni. Néhány embert ki kellett vonni a forgalomból addig, amíg a felszámoló minden nyomot el nem tüntet. A szegedi bíróság ügyben eljáró, de leváltott bírája sokat tudna mesélni arról, hogy ki csalt és ki nem.

Reactor 2018.03.30. 00:39:10

Nem csodálkozok rajta, hogy a policájoknak 4 évbe került rájönniük olyasmire, ami már a századelőn lejárt dolognak számított. Igazi rendőrintelligencia...valahol 0 és mínusz végtelen között.

@Mlmjoc: Melyik volt előbb? Az MLM vagy a piramisjáték?
Erről pedig ennyit, továbbra is hiteltelen vagy.
süti beállítások módosítása